DSpace О системе DSpace
 

IRZSMU >
Наукові роботи студентів та аспірантів >
Студентське наукове товариство: статті, доповіді, тези >

Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: http://dspace.zsmu.edu.ua/handle/123456789/10006

Название: Аналіз теорій етіології та патогенезу шизофренії
Авторы: Кондратенко, М. Ю.
Ключевые слова: тези доповідей
Дата публикации: 2019
Издатель: Запорізький державний медичний університет
Библиографическое описание: Кондратенко, М. Ю. Аналіз теорій етіології та патогенезу шизофренії / М. Ю. Кондратенко // Актуальні питання сучасної медицини і фармації : зб. тез доп. наук.-практ. конф. з міжнар. участю молодих вчених та студентів, 13–17 травня 2019 р. – Запоріжжя: ЗДМУ, 2019. – С. 66-67.
Аннотация: Вступ. Метою теоретичних досліджень шизофренії є розробка засобів лікування та подолання терапевтичної резистентності до існуючих ліків. На подолання резистентності більше орієнтовані роботи з імунозапальних факторів і токсинів. Мета дослідження: систематизувати теорії етіопатогенезу шизофренії. Дослідити загальні закономірності розвитку теоретичної шизофренології. Матеріал і методи: були проаналізовані наукові статті та окремі глави книг з психіатрії, фізіології, біохімії, історії медицини. Весь матеріал доступний в мережі Інтернет. Пошук проводився через Google Scholar та PubMed. Отримані результати. Теорії етіопатогенезу шизофренії умовно поділені за первинною ланкою патогенезу на соматичні та психосоціальні. Історично, ще до віділення шизофренії, розроблялися обидва напрямки. Стосовно шизофренії переважали уявлення, що хвороби з відповідною клінікою – «френіти», мають не розпізнавану органічну природу. Е. Крепелін вважав, що виділена ним рання деменція це результат інтоксикації статевими гормонами. Ця теорія є однією з групи інтоксикаціях теорій. При відносно великому обсязі емпіричних даних, інтоксикаційні теорії не пояснюють багато аспектів шизофренії і сумнівні для практичного застосування.
URI: http://dspace.zsmu.edu.ua/handle/123456789/10006
Располагается в коллекциях:Студентське наукове товариство: статті, доповіді, тези

Файлы этого ресурса:

Файл Описание РазмерФормат
Кондратенко_66.pdf901,08 kBAdobe PDFПросмотреть/Открыть
View Statistics

Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.

 

Valid XHTML 1.0! DSpace Software Copyright © 2002-2005 MIT and Hewlett-Packard - Обратная связь