DSpace О системе DSpace
 

IRZSMU >
Кафедри >
Кафедра фармакогнозії, фармакології та ботаніки >
Наукові праці. (Фармакогнозія) >

Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: http://dspace.zsmu.edu.ua/handle/123456789/10602

Название: Перспективи дослідження грени тутового шовкопряду для створення нових перспективних лікарських засобів
Авторы: Одинцова, Віра Миколаївна
Головкін, Володимир В'ячеславович
Дата публикации: 2019
Издатель: Х. : Національний фармацевтичний університет
Библиографическое описание: Одинцова В. М. Перспективи дослідження грени тутового шовкопряду для створення нових перспективних лікарських засобів / В. М. Одинцова, В. В. Головкін // Сучасна фармація: історія, реалії та перспективи розвитку : матеріали наук.-практ. конференції з міжнар. участю, присвяченої 20-й річниці заснування Дня фармацевтичного працівника України, м. Харків, 19-20 вересня 2019 р. : у 2 т. – Х. : НФаУ, 2019. – Т. 1. - С. 303-304.
Аннотация: Серед відомих комах, які використовуються завдяки цінності отримуваних від них продуктів, окрім бджіл, виділяються тутовий і дубовий шовкопряди. Яйця тутового шовкопряду (грена) та лялечка застосовуються як цінні лікувально- профілактичні засоби у Китаї, Індії та інших країнах для підвищення імунітету, швидшого загоювання ран і виразок, а також для підвищення лібідо і потенції. Зокрема з грени ТШ розроблені: ангіопротекторний, антистресовий, протизапальний ЛПЗ «Вітагрен» [1] та фітоконцентрат «Потенціалікум»; для збільшення рухомості сперматозоїдів та поновлення потенції еліксир «Стимул». Тобто фармакологічні можливості грени ТШ великі, але застосовуються обмежено. Грена тутового шовкопряду містить унікальний комплекс аутобіогенних сполук [1], які забезпечують бурхливий розвиток гусені та продукування нею шовкової нитки, а також є перспективним джерелом отримання високоефективних лікарських засобів.
URI: http://dspace.zsmu.edu.ua/handle/123456789/10602
Располагается в коллекциях:Наукові праці. (Фармакогнозія)

Файлы этого ресурса:

Файл Описание РазмерФормат
Одинцова_303.pdf217,37 kBAdobe PDFПросмотреть/Открыть
View Statistics

Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.

 

Valid XHTML 1.0! DSpace Software Copyright © 2002-2005 MIT and Hewlett-Packard - Обратная связь