DSpace О системе DSpace
 

IRZSMU >
Кафедри >
Кафедра акушерства і гінекології >
Наукові праці. (Акушерство і гінекологія) >

Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: http://dspace.zsmu.edu.ua/handle/123456789/9522

Название: Морфофункціональні особливості плаценти у жінок з гіпертензивними розладами під час вагітності
Авторы: Круть, Юрій Якович
Дейніченко, Олена Валеріївна
Ключевые слова: тези доповідей
Дата публикации: 2018
Издатель: Запорізький державний медичний університет
Библиографическое описание: Круть Ю. Я. Морфофункціональні особливості плаценти у жінок з гіпертензивними розладами під час вагітності / Ю. Я. Круть, О. В. Дейніченко // Актуальні питання сучасної медицини і фармації : тези доп. Всеукр. наук.-практ. конф. (до 50-річчя заснування ЗДМУ), 18-25 квітня 2018 р., 30 травня 2018 р. – Запоріжжя, 2018. – С. 74.
Аннотация: Актуальність. Однією з найбільш складних сучасних проблем в акушерстві є поєднання артеріальної гіпертензії та вагітності через високий ризик перинатальних та акушерських ускладнень. Важливе значення для визначення результату вагітності має ступінь тяжкості, тривалість захворювання, важкість ускладнень, вік пацієнтки а також планування вагітності. Частота гіпертензивних розладів при вагітності за останні 20 років зросла на 30%. Супутні артеріальній гіпертензії морфологічні зміни плаценти лежать в основі розвитку патологічних станів плода. Мета: Провести ретроспективний аналіз історій пологів і результатів гістологічного дослідження посліду у жінок з артеріальною гіпертензією в залежності від форми та ступеня важкості захворювання за період з січня 2017 року по січень 2018 року, які народжували в Комунальному закладі «Обласний перинатальний центр» Запорізької обласної ради. Вивчити особливості гістологічної структури плаценти у жінок з гіпертензивними розладами. Матеріал і методи. Проведено аналіз 112 історій вагітності та пологів і результатів гістологічного дослідження посліду в КУ «ОПЦ» ЗОР за період з січня 2017 року по січень 2018 року, а також медичних карт новонароджених. Вік жінок на момент пологів був від 17 до 44 років і в середньому склав 27,5±0,43 року. Тривалість артеріальної гіпертензії– від 1 року до 18 років, в середньому – 9,3±0,58 року. Пацієнтки розділені на дві групи: І група - 56 жінок з гіпертензивними розладами, ІІ група – 56 жінок з нормотонією і доношеною вагітністю. У першій групі були виділені три підгрупи: 1- жінки з хронічною артеріальною гіпертензією, 2- жінки з гестаційною артеріальною гіпертензією, 3- вагітні з прееклампсією.
URI: http://dspace.zsmu.edu.ua/handle/123456789/9522
Располагается в коллекциях:Наукові праці. (Акушерство і гінекологія)

Файлы этого ресурса:

Файл Описание РазмерФормат
Page-74-Круть.pdf190,49 kBAdobe PDFПросмотреть/Открыть
View Statistics

Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.

 

Valid XHTML 1.0! DSpace Software Copyright © 2002-2005 MIT and Hewlett-Packard - Обратная связь