DSpace О системе DSpace
 

IRZSMU >
Кафедри >
Кафедра патологічної анатомії і судової медицини >
Наукові праці. (Патанатомія) >

Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: http://dspace.zsmu.edu.ua/handle/123456789/9654

Название: Морфологічні зміни в стовбурі мозку при півкульових інфарктах
Авторы: Тертишний, Сергій Ігорович
Ключевые слова: тези доповідей
Дата публикации: 2018
Издатель: Запорізький державний медичний університет
Библиографическое описание: Тертишний С. І. Морфологічні зміни в стовбурі мозку при півкульових інфарктах / С. І. Тертишний // Актуальні питання сучасної медицини і фармації : тези доп. Всеукр. наук.-практ. конф. (до 50-річчя заснування ЗДМУ), 18-25 квітня 2018 р., 30 травня 2018 р. – Запоріжжя, 2018. – С. 123.
Аннотация: Вступ. Гострі порушення мозкового кровообігу (ГПМК) залишаються найбільш поширеною патологією сучасного часу зі значною смертністю і інвалідністю. В структурі ГПМК інфаркти мозку складають близько 80%, що підкреслює актуальність всебічного вивчення цієї патології. Розвиток інфарктів мозку часто призводить до дислокаціонних змін із вторинними розладами кровообігу і як наслідок ураження життєво важливих ядер стовбура мозку, що відіграє провідну роль у танатогенезі. Метою роботи було дослідження поширеності і виразності патоморфологічних змін в стовбурі мозку при ускладнених півкульових інфарктах. Матеріал і методи. Досліджено головний мозок 28 померлих хворих на ішемічний інфаркт. В роботі використовувались загальноприйняті методи світлової мікроскопії – забарвлення гістологічних препаратів гематоксиліном і еозином і морфометричні методи, які включали підрахунок щільності нейронів на одиницю площі з диференціюванням нейронів з нормальною гістоструктурою, гіперхромних, вакуолізованих і незворотньо змінених (у %) на 100 верифікованих нейронів. В цих же спостереженнях був проведений ретроспективний аналіз клінико-неврологічних даних.
URI: http://dspace.zsmu.edu.ua/handle/123456789/9654
Располагается в коллекциях:Наукові праці. (Патанатомія)

Файлы этого ресурса:

Файл Описание РазмерФормат
Page-123-Тертишний.pdf214,81 kBAdobe PDFПросмотреть/Открыть
View Statistics

Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.

 

Valid XHTML 1.0! DSpace Software Copyright © 2002-2005 MIT and Hewlett-Packard - Обратная связь