DSpace О системе DSpace
 

IRZSMU >
Наукові роботи студентів та аспірантів >
Студентське наукове товариство: статті, доповіді, тези >

Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: http://dspace.zsmu.edu.ua/handle/123456789/9996

Название: Феномен пам’яті як ключ до особистісної унікальності
Авторы: Коноваленко, О. М.
Ключевые слова: тези доповідей
Дата публикации: 2019
Издатель: Запорізький державний медичний університет
Библиографическое описание: Коноваленко, О. М. Феномен пам’яті як ключ до особистісної унікальності / О. М. Коноваленко // Актуальні питання сучасної медицини і фармації : зб. тез доп. наук.-практ. конф. з міжнар. участю молодих вчених та студентів, 13–17 травня 2019 р. – Запоріжжя: ЗДМУ, 2019. – С. 184.
Аннотация: Метою роботи є аналіз феномена пам’яті як основного інструмента в формуванні особистості, що є унікальною структурою щодо людського існування. Методи дослідження. Пам’ять – ні що інше як функція, контрольована свідомим і несвідомим, і знаходиться під контролем так званого «его-комплексу», є першою ендопсіхічною функцією. На основі спогадів пам’ять пов’язує нас із тим, що йде з свідомості, а також із тим, що витісняється або придушується. Джерелом спогадів може виступати не тільки особистісний обсяг несвідомого, але і його колективний шар. Забування – означає випадіння змістів з доступної свідомості області, занурення їх спочатку в предсвідоме, а потім в несвідоме. Психічні змісти, образи, що містяться в свідомості, занурюються в несвідоме, забуваються, якщо вони втрачають енергію до рівня нижче порога свідомості, і з’являються в свідомості, згадуються, якщо їх енергетичний рівень стає вище цього порогу. З особистого несвідомого можуть вилучатись підпорогові сприйняття, які недостатньо сильні для того, щоб досягти свідомості при первинному сприйнятті. На базі подібних механізмів вибудовується структура сприйняття з особливостями вибору, за допомогою якого в подальшому буде здійснюватися будівництво особистості і придбання унікальності.
URI: http://dspace.zsmu.edu.ua/handle/123456789/9996
Располагается в коллекциях:Студентське наукове товариство: статті, доповіді, тези

Файлы этого ресурса:

Файл Описание РазмерФормат
Коноваленко_184.pdf592,6 kBAdobe PDFПросмотреть/Открыть
View Statistics

Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.

 

Valid XHTML 1.0! DSpace Software Copyright © 2002-2005 MIT and Hewlett-Packard - Обратная связь