DSpace О системе DSpace
 

IRZSMU >
Кафедри >
Кафедра фармакогнозії, фармакології та ботаніки >
Наукові праці. (Фармакогнозія) >

Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: http://dspace.zsmu.edu.ua/handle/123456789/23037

Название: The Theoretical Description for Sucralose and Alitam Food Sweeteners Electrochemical Determination by CoO(OH)/CoO2 Redox Pair
Авторы: Tkach, V. V.
Storoshchuk, N. M.
de Oliveira, S. C.
Ivanushko, Ya. G.
Biryuk, I. G.
Sykyrytska, T. B.
Yagodynets, P. I.
da Silva, A. O.
Masna, Z. Z.
Shevchenko, I. M.
Gnitsevych, V. A.
Yudina, T. I.
Musayeva, D. M.
Kosimov, X.
Jabborova, O.
Samadov, B.
Sagdullayeva, G.
Hamdanova, G.
Sharipova, E.
Niyazov, L. N.
Karputina, M. V.
Khargelia, D. D.
Garcia, J. R.
Odyntsova, V. M.
Krasko, M. P.
da Paiva Martins, J. Inácio F.
Morozova, T. V.
Lavrinenko, V. M.
Yermak, O. T.
Kormosh, Z. O.
Шевченко, Інна Миколаївна
Одинцова, Віра Миколаївна
Ключевые слова: sucralose
alitam
cobalt(III) oxyhydroxide
electrochemical sensors
stable steady-state
Дата публикации: 2025
Библиографическое описание: The Theoretical Description for Sucralose and Alitam Food Sweeteners Electrochemical Determination by CoO(OH)/CoO2 Redox Pair / V. V. Tkach, N. M. Storoshchuk, S. C. de Oliveira, Ya. G. Ivanushko, I/ G. Biryuk, T. B. Sykyrytska, P. I. Yagodynets, A. O. da Silva, Z. Z. Masna, I. M. Shevchenko, V. A. Gnitsevych, T. I. Yudina, D. M. Musayeva, X. Kosimov, O. Jabborova, B. Samadov, G. Sagdullayeva, G. Hamdanova, E. Sharipova, L. N. Niyazov, M. V. Karputina, D. D. Khargelia, J. R. Garcia, V. M. Odyntsova, M. P. Krasko, J. Inácio F. da Paiva Martins, T. V. Morozova, V. M. Lavrinenko, O. T. Yermak, Z. O. Kormosh // Biointerface Research in Applied Chemistry. - 2025. - Vol.15, N 1. - Art. 8. . - https://doi.org/10.33263/BRIAC151.008.
Аннотация: Abstract: For the first time, the electrochemical determination of sucralose and alitam on the anode, modified by cobalt (III) oxyhydroxide, paired with tetravalent cobalt oxide, has been described theoretically. Sucralose electrooxidation by tetravalent cobalt derivative is caused by hydroxymethyl group oxidation, whereas alitam is oxidized by both primary amine and thioether sulfur. The correspondent mathematical model analysis has shown that the steady-state stability range is wider than in most systems of electrochemical determination due to the fragile ionization of both analytes in a neutral medium. For this reason, the CoO(OH)/CoO2 redox pair may be efficiently used for the electrochemical determination of both sucralose and alitam.
URI: http://dspace.zsmu.edu.ua/handle/123456789/23037
Располагается в коллекциях:Наукові праці. (Фармакогнозія)

Файлы этого ресурса:

Файл Описание РазмерФормат
BRIAC151.008.pdf366,63 kBAdobe PDFПросмотреть/Открыть
View Statistics

Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.

 

Valid XHTML 1.0! DSpace Software Copyright © 2002-2005 MIT and Hewlett-Packard - Обратная связь