DSpace О системе DSpace
 

IRZSMU >
Кафедри >
Кафедра фармакогнозії, фармакології та ботаніки >
Наукові праці. (Фармакогнозія) >

Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: http://dspace.zsmu.edu.ua/handle/123456789/10001

Название: Гіпоглікемічна активність екстрактів рижію посівного
Авторы: Цикало, Тетяна Олександрівна
Тржецинський, Сергій Дмитрович
Ключевые слова: тези доповідей
Дата публикации: 2019
Издатель: Запорізький державний медичний університет
Библиографическое описание: Цикало, Т. О. Гіпоглікемічна активність екстрактів рижію посівного / Т. О. Цикало, С. Д. Тржецинський // Актуальні питання сучасної медицини і фармації : зб. тез доп. наук.-практ. конф. з міжнар. участю молодих вчених та студентів, 13–17 травня 2019 р. – Запоріжжя: ЗДМУ, 2019. – С. 157-158.
Аннотация: Вступ. Цукровий діабет (ЦД) – надзвичайно поширене захворювання у світі і одна з найактуальніших проблем охорони здоров’я багатьох країн. За останні роки його поширеність невпинно збільшується. ЦД 2 типу – найбільш поширений тип діабету, на який припадає близько 90% всіх випадків діабету. Створення нових протидіабетичних лікарських засобів є актуальною задачею. У науковій і народній медицині є численні дані про використання лікарських рослин для лікування хворих на ЦД. Перевагою препаратів рослинного походження є те, що вони малотоксичні, діють м’яко, не кумулюються, можуть використовуватися тривалий час у комбінації з іншими рослинними препаратами, можна призначати хворим будь-якого віку незалежно від ступеня важкості ЦД. Певний інтерес представляють рослини, які давно відомі в народній медицині, але недостатньо вивчені. Однією з таких є однорічна рослина рижій посівний (Camelina sativa (L.) Crantz), родини капустяних (Brassicaceae). Мета дослідження. Дослідження можливої гіпоглікемічної активності екстрактів з сировини рижію посівного.
URI: http://dspace.zsmu.edu.ua/handle/123456789/10001
Располагается в коллекциях:Наукові праці. (Фармакогнозія)

Файлы этого ресурса:

Файл Описание РазмерФормат
Цикало_157.pdf621,78 kBAdobe PDFПросмотреть/Открыть
View Statistics

Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.

 

Valid XHTML 1.0! DSpace Software Copyright © 2002-2005 MIT and Hewlett-Packard - Обратная связь