DSpace О системе DSpace
 

IRZSMU >
Кафедри >
Кафедра патологічної фізіології з курсом нормальної фізіології >
Навчальні матеріали та презентації. (Патологічна фізіологія) >

Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: http://dspace.zsmu.edu.ua/handle/123456789/10204

Название: Загальна нозологія. Типові патологічні процеси. Розділ 1: практикум з патологічної фізіології для підготовки спеціалістів другого (магістерського) рівня вищої освіти, галузі знань 22 «Охорона здоров’я», спец. 222 «Медицина», кваліфікації освітньої «Магістр медицини», кваліфікації професійної «Лікар»
Авторы: Колесник, Юрій Михайлович
Ганчева, Ольга Вікторівна
Абрамов, Андрій Володимирович
Жулінський, Володимир Олександрович
Ковальов, Микола Михайлович
Василенко, Гліб Володимирович
Мельнікова, Ольга Валеріївна
Іваненко, Тарас Васильович
Грекова, Тетяна Анатоліївна
Каджарян, Єлизавета Віталіївна
Тiщенко, Сергій Вікторович
Данукало, Максим Вікторович
Ісаченко, Марія Ігорівна
Дата публикации: 2019
Издатель: Запорізький державний медичний університет
Библиографическое описание: Загальна нозологія. Типові патологічні процеси. Розділ 1: практикум з патологічної фізіології для підготовки спеціалістів другого (магістерського) рівня вищої освіти, галузі знань 22 «Охорона здоров’я», спец. 222 «Медицина», кваліфікації освітньої «Магістр медицини», кваліфікації професійної «Лікар» / Ю. М. Колесник, О. В. Ганчева, А. В. Абрамов, В. О. Жулінський, М. М. Ковальов, Г. В. Василенко, О. В. Мельнікова,Т. В. Іваненко, Т. А. Грекова, Є. В. Каджарян, С. В. Тіщенко, М. В. Данукало, М. І. Ісаченко; за ред. проф. Ю. М. Колесника. – Запоріжжя : [ЗДМУ], 2019. – 70 с.
Аннотация: Патофізіологія являється найважливішою фундаментальною наукою, без якої неможливе формування сучасного спеціаліста-медика. Вона являється теоретичною базою у системі підготовки лікаря, формування основ його клінічного мислення і професійних дій на основі глибокого розуміння механізмів розвитку патологічних процесів в організмі людини. Патофізіологія як навчальна дисципліна базується на знанні студентами основних положень біології, анатомії, гістології, біофізики, біохімії, нормальної фізіології, мікробіології і інтегрується з цими дисциплінами. Вивчення патофізіології створює теоретичні основи для оволодіння студентами клінічними дисциплінами, розвиває професійні здібності до клінічного мислення, забезпечує можливість успішної професійної діяльності. Набуття глибоких знань і умінь з патофізіології дозволяє використовувати їх для вирішення клінічних проблем діагностики, профілактики і лікування хвороб. В основі запропонованих Вам методичних розробок лежить багаторічний досвід викладання патофізіології у Запорізькому державному медичному університеті, а також методичні матеріали з вивчення предмета в системі вищої медичної освіти. Програма дисципліни структурована на розділи (логічно завершені частини навчальної програми), до складу яких входять тематичні розділи, представлені темами практичних занять. Даний практикум з патофізіології складено колективом кафедри для підготовки студентів-спеціалістів медичних факультетів другого (магістерського) рівня вищої освіти, галузі знань 22 «Охорона здоров’я», спеціальності 222 «Медицина», кваліфікації освітньої «Магістр медицини», кваліфікації професійної «Лікар» у відповідності до навчального плану, а також чинної програми з патофізіології для студентів вищих медичних навчальних закладів. Ці нормативні документи передбачають підготовку на медичних факультетах лікарів загального профілю і педіатрів. У зв’язку з цим, в практикумі, крім питань до практичних занять, обов’язкових для вивчення студентами всіх спеціальностей, окремо виділені питання для майбутніх педіатрів з ціллю вивчення ними особливостей розвитку патологічних процесів у дитячому віці.
URI: http://dspace.zsmu.edu.ua/handle/123456789/10204
Располагается в коллекциях:Навчальні матеріали та презентації. (Патологічна фізіологія)

Файлы этого ресурса:

Файл Описание РазмерФормат
РОЗДІ 1-2019-укр.pdf1,04 MBAdobe PDFПросмотреть/Открыть
View Statistics

Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.

 

Valid XHTML 1.0! DSpace Software Copyright © 2002-2005 MIT and Hewlett-Packard - Обратная связь