DSpace О системе DSpace
 

IRZSMU >
Кафедри >
Кафедра фармакогнозії, фармакології та ботаніки >
Навчальні матеріали та презентації. (Фармакогнозія) >

Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: http://dspace.zsmu.edu.ua/handle/123456789/10464

Название: Фармакогнозія. Методи фармакогностичного аналізу. ЛР, сировина рослиного і твариного походження, яка містить вуглеводи, глікозиди, ліпіди, білки, вітаміни, органічні кислоти та ізопреноїди.
Авторы: Тржецинський, Сергій Дмитрович
Денисенко, Ольга Миколаївна
Головкін, Володимир В'ячеславович
Одинцова, Віра Миколаївна
Шевченко, Інна Миколаївна
Аксьонова, Ілона Ігорівна
Ключевые слова: фармакогностичний аналіз
мікрохімічні реакції
лікарська рослинна сировинап
Тонкошарова хроматографія
Дата публикации: 2019
Издатель: Запорізький державний медичний університет
Библиографическое описание: Фармакогнозія. Методи фармакогностичного аналізу. ЛР, сировина рослиного і твариного походження, яка містить вуглеводи, глікозиди, ліпіди, білки, вітаміни, органічні кислоти та ізопреноїди. Змістовий модуль 1 : навч.-метод. посібник з фармакогнозії для лабораторної роботи студентів III курсу фармац. ф-ту спец. “Фармація” / уклад. С. Д. Тржецинський [та ін.]. – Запоріжжя : ЗДМУ, 2019. - 229 с.
Аннотация: Фармакогнозія - одна з профільних дисциплін, яка має велике значення для формування професійних знань, навичок і умінь магістра фармації. Вона забезпечує майбутньому фахівцю всебічні знання з лікарських рослин, лікарської рослинної сировини (ЛРС), сприяє формуванню необхідного світогляду щодо раціонального використання природних рослинних ресурсів, їх охорони і відтворення. Крім цього, фармакогнозія – це високоспеціалізована прикладна наука, яка вивчає біологічні, біохімічні і лікарські властивості рослин, природної сировини та продуктів з неї. Засоби рослинного походження є традиційними лікарськими засобами як у нашій країні, так і за кордоном, а їх використання в сучасній медицині не лише залишається стабільним, але й має стійку тенденцію до зростання. Фармакогностична підготовка передбачає теоретичне і практичне навчання магістра фармації основним видам професійної діяльності в галузі лікарських засобів рослинного походження, вимагає вирішення завдань, починаючи від розробки системи раціонального використання ресурсів лікарських рослин, заготівлі лікарської рослинної сировини, закінчуючи її переробкою і отримання у вигляді лікарського засобу. Для цього фахівець повинен уміти правильно і своєчасно заготовляти, висушувати сировину, приводити її до стандартного стану, переробляти в різні лікарські засоби, а також проводити їх аналіз. При необхідності він повинен уміти надати професійну консультацію лікареві з питань вибору оптимальних лікарських засобів рослинного походження.
URI: http://dspace.zsmu.edu.ua/handle/123456789/10464
Располагается в коллекциях:Навчальні матеріали та презентації. (Фармакогнозія)

Файлы этого ресурса:

Файл Описание РазмерФормат
Посібник М1 2019 Word (2).pdf2,48 MBAdobe PDFПросмотреть/Открыть
View Statistics

Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.

 

Valid XHTML 1.0! DSpace Software Copyright © 2002-2005 MIT and Hewlett-Packard - Обратная связь