DSpace О системе DSpace
 

IRZSMU >
Кафедри >
Кафедра фармацевтичної, органічної та біоорганічної хімії >
Наукові праці. (Фармацевтична хімія) >

Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: http://dspace.zsmu.edu.ua/handle/123456789/10598

Название: Використання високоефективної рідинної хроматографії при розробці нового лікарського засобу «Аргітрил»
Авторы: Кучеренко, Людмила Іванівна
Хромильова, Ольга Володимирівна
Скорина, Дмитро Юрійович
Ткаченко, Григорій Іванович
Дата публикации: 2019
Издатель: Х. : Національний фармацевтичний університет
Библиографическое описание: Кучеренко Л. І. Використання високоефективної рідинної хроматографії при розробці нового лікарського засобу «Аргітрил» / Л. І. Кучеренко, О. В. Хромильова, Д. Ю. Скорина, Г. І. Ткаченко // Сучасна фармація: історія, реалії та перспективи розвитку : матеріали наук.-практ. конференції з міжнар. участю, присвяченої 20-й річниці заснування Дня фармацевтичного працівника України, м. Харків, 19-20 вересня 2019 р. : у 2 т. – Х. : НФаУ, 2019. – Т. 1. - С. 329-330.
Аннотация: Пошук високоефективних ліків для терапії захворювань серцево-судинної та центра- льної нервової систем є актуальним завданням медицини і фармації. Сучасним напрямком у розробці нових лікарських засобів є створення фіксованих комбінацій ліків, що містять сумісні за фізико-хімічними та фармакологічними характеристиками препарат базової терапії та інший компонент, який підсилює та корегує дію останнього. Таке поєднання має забезпечувати більш високу терапевтичну ефективність та безпеку у порівнянні із застосуванням у вигляді окремих складових при одночасному використанні. Ґрунтуючись на наведених фактах, актуальним продовженням наукових досліджень кафедри фармацевтичної хімії ЗДМУ з розробки нових лікарських засобів на основі вітчизняного антиоксиданту морфолінію тіазотату («Тіотриазолін®») стало створення його фіксованої комбінації з L-аргініном – нейротрансмітерною амінокислотою, активним донатором NO. Таке комбінування веде до посилення фармакологічної дії L-аргініну, підвищення його біодоступності та поліпшення енергозабезпечення ішемізованого міокарда.
URI: http://dspace.zsmu.edu.ua/handle/123456789/10598
Располагается в коллекциях:Наукові праці. (Фармацевтична хімія)

Файлы этого ресурса:

Файл Описание РазмерФормат
Кучеренко_329.pdf224,6 kBAdobe PDFПросмотреть/Открыть
View Statistics

Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.

 

Valid XHTML 1.0! DSpace Software Copyright © 2002-2005 MIT and Hewlett-Packard - Обратная связь