DSpace О системе DSpace
 

IRZSMU >
Кафедри >
Кафедра аналітичної хімії >
Наукові праці. (Аналітична хімія) >

Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: http://dspace.zsmu.edu.ua/handle/123456789/10603

Название: Спектрофотометричне визначення карведілолу в таблетках "Таллітон"
Авторы: Малецька, Олена Романівна
Васюк, Світлана Олександрівна
Дата публикации: 2019
Издатель: Харків : Національний фармацевтичний університет
Библиографическое описание: Малецька О. Р. Спектрофотометричне визначення карведілолу в таблетках "Таллітон" / О. Р. Малецька, С. О. Васюк // Сучасна фармація: історія, реалії та перспективи розвитку : матеріали наук.-практ. конференції з міжнар. участю, присвяченої 20-й річниці заснування Дня фармацевтичного працівника України, м. Харків, 19-20 вересня 2019 р. : у 2 т. – Х. : НФаУ, 2019. – Т. 1. - С. 306-308.
Аннотация: Спектрофотометричні методи знаходять широке застосування в аналізі лікарських препаратів завдяки порівняній доступності, дешевизні, простоті у використанні. Спектрофотометрія включена до Державної фармакопеї України [1], Європейську [2], Міжнародну [3] тощо. Карведилол відноситься до фармацевтичної групи блокаторів α- і β-адренорецепторів. Широко застосовується для лікування артеріальної гіпертензії, ішемічної хвороби серця, хронічної серцевої недостатності у дорослого населення різної вікової категорії. Для кількісного визначення карведілолу часто використовують інструментальні мето- ди аналізу. Найчастіше використовують спектрофотометричні, хроматографічні та електрохімічні методи аналізу [4]. Незважаючи на переваги описаних методів, деякі з них є недостатньо чутливими, селективними або потребують дорогого обладнання та реагентів. Таким чином метою нашого дослідження стала розробка високочутливої, простої у виконанні та валідної спектрофотометричної методики кількісного визначення карведілолу в таблетках «Талітон» на основі реакції з солями діазонію.
URI: http://dspace.zsmu.edu.ua/handle/123456789/10603
Располагается в коллекциях:Наукові праці. (Аналітична хімія)

Файлы этого ресурса:

Файл Описание РазмерФормат
Малецька_306.pdf231,61 kBAdobe PDFПросмотреть/Открыть
View Statistics

Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.

 

Valid XHTML 1.0! DSpace Software Copyright © 2002-2005 MIT and Hewlett-Packard - Обратная связь