DSpace О системе DSpace
 

IRZSMU >
Кафедри >
Кафедра пропедевтики внутрішньої медицини >
Наукові праці. (Пропедевтика ВМ) >

Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: http://dspace.zsmu.edu.ua/handle/123456789/10645

Название: Дискутабельні питання добового моніторування артеріального тиску: у фокусі денний та нічний періоди
Авторы: Жеманюк, Світлана Павлівна
Дата публикации: 2016
Издатель: Запорізький державний медичний університет
Библиографическое описание: Жеманюк С. П. Дискутабельні питання добового моніторування артеріального тиску: у фокусі денний та нічний періоди / С. П. Жеманюк; наук. керівник д. м. н., проф. Сиволап В. В. // Актуальні проблеми та перспективи розвитку природничих, медичних та фармацевтичних наук : зб. тез доп. V регіональної наук.-практ. конф. студентів, аспірантів та молодих учених, присвяч. 30-річчю біол. ф-ту ЗНУ ( 26 листоп. 2016 р., м. Запоріжжя ). - Запоріжжя : ЗДМУ, 2016. – С. 96.
Аннотация: Згідно з Європейськими гайдлайнами аналізу ДМАТ [Parati G. et al., 2014] розрахунок активного та пасивного періодів (або денний та нічний періоди) рекомендується проводити відповідно до запису у «щоденнику» пацієнта. Але, існує велика когорта пацієнтів, які не можуть вести такі записи, наприклад, у стані порушення свідомості (інсульт). Тому, у дослідників виникає закономірне питання – який проміжок часу вважати активним та пасивним періодом. Альтернативною методикою визначення денного та нічного періодів ДМАТ за рекомендаціями [Parati G. et al., 2014] є виділення чотирьох «фіксованих» періодів часу (активний, пасивний та дві так звані «сірі» зони). На нашу думку, недоліком зазначеної методики є складність проведення аналізу окремо за кожним проміжком часу без відповідного удосконалення програмного забезпечення. На цій підставі вважаємо доречним запропонувати власний підхід щодо вирішення цієї проблеми. Наш підхід заснований на виділені «фіксованих» періодів, оскільки це є вирішальним для певних категорій пацієнтів.
URI: http://dspace.zsmu.edu.ua/handle/123456789/10645
Располагается в коллекциях:Наукові праці. (Пропедевтика ВМ)

Файлы этого ресурса:

Файл Описание РазмерФормат
Жеманюк_96.pdf840,42 kBAdobe PDFПросмотреть/Открыть
View Statistics

Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.

 

Valid XHTML 1.0! DSpace Software Copyright © 2002-2005 MIT and Hewlett-Packard - Обратная связь