DSpace О системе DSpace
 

IRZSMU >
Кафедри >
Кафедра медбіології, паразитології та генетики >
Наукові праці. (Медбіологія) >

Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: http://dspace.zsmu.edu.ua/handle/123456789/10666

Название: Вплив деяких метеорологічних чинників на кількість пилку амброзії в атмосферному повітрі міста Запоріжжя
Авторы: Малєєва, Ганна Юріївна
Дата публикации: 2017
Издатель: Суми : ФОП Цьома С. П.
Библиографическое описание: Малєєва Г. Ю. Вплив деяких метеорологічних чинників на кількість пилку амброзії в атмосферному повітрі міста Запоріжжя / Г. Ю. Малєєва // Актуальні питання біології та медицини : мат. Всеукр. наук. конференції, м. Суми, 16-17 листопада 2017 р. – Суми : ФОП Цьома С. П., 2017. – С. 76-77.
Аннотация: Впродовж багатьох років пилок Ambrosia artemisiifolia (Амброзії полинолистої) залишається основним компонентом аероспектру багатьох країн, що здатний викликати різні прояви сезонної алергії у населення [1]. До того ж, постійно нарощується експансія амброзії, адже під впливом кліматичних змін з'являється все більше територій, які стають придатними для її розповсюдження [2]. У зв'язку з цим, в Україні та багатьох країнах Європи невпинно зростає кількість населення, що мають алергічні реакції різного характеру на пилок цієї рослини. Навіть концентрація 5-10 пилкових зерен амброзії у кубічному метрі повітря може спричинити у чутливих людей розвиток алергічного риніту, кон'юктивіту або контактного дерматиту. Також доведено, що пилок амброзії викликає розвиток бронхіальної астми у два рази частіше, ніж будь який інший [4].
URI: http://dspace.zsmu.edu.ua/handle/123456789/10666
Располагается в коллекциях:Наукові праці. (Медбіологія)

Файлы этого ресурса:

Файл Описание РазмерФормат
Малєєва_76.pdf249,98 kBAdobe PDFПросмотреть/Открыть
View Statistics

Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.

 

Valid XHTML 1.0! DSpace Software Copyright © 2002-2005 MIT and Hewlett-Packard - Обратная связь