DSpace О системе DSpace
 

IRZSMU >
Кафедри >
Кафедра фармакогнозії, фармакології та ботаніки >
Наукові праці. (Фармакогнозія) >

Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: http://dspace.zsmu.edu.ua/handle/123456789/11464

Название: Визначення вмісту фенілпропаноїдів у бруньках тополь, які культивують в Україні
Авторы: Рудник, Анна Михайлівна
Ключевые слова: Populus L.
гібриди тополь
бруньки ополь
хімічний склад
Дата публикации: 2020
Издатель: Харків : НФаУ
Библиографическое описание: Рудник А. М. Визначення вмісту фенілпропаноїдів у бруньках тополь, які культивують в Україні / А. М. Рудник // Застосування методів лікування і апіпрепаратів у медичній, фармацевтичній та косметичній практиці : матеріали міжнар. наук.-практ. конференції, присвяченої пам’яті академіка УАН О. І. Тихонова, м. Харків, 25 березня 2020 г. – Харків : НФаУ, 2020. – С. 210-212.
Аннотация: Збільшення потреби у сировині для виробництва деревини і біопалива призводить до стрімкого скорочення площ природних лісів в Україні і світі. Завдяки здатності нагромаджувати значні запаси деревини за короткий проміжок часу, легкому вегетативному розмноженню і гібридазії, невибагливості до ґрунтових умов рослини роду Тополя (Populus L.) привертають особливу увагу дослідників. Найбільший науковий і практичний інтерес сьогодні представляють гібриди тополь, які використовують в плантаційному вирощуванні для отримання енергетичної деревини. За даними [3] площа тополевих деревостанів природного походження, які представлені оcикою (P. tremula L.), т. чорною (P. nigra L.), т. білою (P. alba L.) гібридом осики з т. білою – т. сіруватою (P. х canescens), в лісовому фонді рівнинної частини України сягає 15522,7 га; площа штучних – 13551,4 га.
URI: http://dspace.zsmu.edu.ua/handle/123456789/11464
Располагается в коллекциях:Наукові праці. (Фармакогнозія)

Файлы этого ресурса:

Файл Описание РазмерФормат
210-212.pdf985,75 kBAdobe PDFПросмотреть/Открыть
View Statistics

Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.

 

Valid XHTML 1.0! DSpace Software Copyright © 2002-2005 MIT and Hewlett-Packard - Обратная связь