DSpace О системе DSpace
 

IRZSMU >
Кафедри >
Кафедра дитячих хвороб ННІПО >
Наукові праці. (Дитячі хвороби ННІПО) >

Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: http://dspace.zsmu.edu.ua/handle/123456789/12016

Название: Використання плазмаферезу у дітей раннього і дошкільного віку з позалікарняними пневмоніями
Авторы: Городкова, Юлія Вячеславівна
Ключевые слова: тези доповідей
Дата публикации: 2019
Издатель: ДЗ «Запорізька медична академія післядипломної освіти МОЗ України»
Библиографическое описание: Городкова Ю. В. Використання плазмаферезу у дітей раннього і дошкільного віку з позалікарняними пневмоніями / Ю. В. Городкова; [наук. кер. проф., д. м. н. М. Ю. Курочкін ] // Актуальні питання клінічної медицини : тези за мат. ХІІІ Всеукр. наук.-практ. конференції молодих вчених з міжнар. участю (15 листопада 2019 р., м. Запоріжжя ). – Запоріжжя, 2019. – С. 32-34.
Аннотация: Вступ. Епідеміологія позалікарняних пневмоній (ПП) на сучасному етапі характеризується тенденцією до зростання захворюваності та летальності в усьому світі (Майданник В. Г., Ємчинська Є. О. Клінічні рекомендації з діагностики та лікування позалікарняної пневмонії у дітей з позиції доказової медицини. Международный журнал педиатрии, акушерства и гинекологии. Київ, 2014. №3. С. 55-56.). На висоті тяжкого токсикозу при пневмонії у ряді клінік з успіхом використовують плазмаферез (ПФ), показанням до цього виду еферентної терапії слугує резистентність до медикаментозної терапії (Москвин С.В., Фёдорова Т.А., Фотеева Т.С. Плазмаферез и лазерное освечивание крови. Москва-Тверь : ООО «Издательство «Триада», 2018. С. 254-255 ). Лікарі відділень інтенсивної терапії часто повинні визначати коли саме необхідно доповнити терапію екстракорпоральними методами детоксикації, але у літературі відсутні чіткі критерії визначення необхідності у плазмаферезі. Мета дослідження. Підвищити ефективність методів інтенсивної терапії (ІТ) дітей віком 1-6 років з позалікарняними пневмоніями ускладненого перебігу (ППУП) шляхом визначення факторів ризику проведення ПФ на підставі оцінки перебігу захворювання за клінічними критеріями.
URI: http://dspace.zsmu.edu.ua/handle/123456789/12016
Располагается в коллекциях:Наукові праці. (Дитячі хвороби ННІПО)

Файлы этого ресурса:

Файл Описание РазмерФормат
Городкова32.pdf641,07 kBAdobe PDFПросмотреть/Открыть
Городкова32.pdf641,07 kBAdobe PDFПросмотреть/Открыть
View Statistics

Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.

 

Valid XHTML 1.0! DSpace Software Copyright © 2002-2005 MIT and Hewlett-Packard - Обратная связь