DSpace О системе DSpace
 

IRZSMU >
Наукові роботи студентів та аспірантів >
Студентське наукове товариство: статті, доповіді, тези >

Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: http://dspace.zsmu.edu.ua/handle/123456789/12089

Название: Особливості абревіації та акронімізації медичної термінології в англійській мові
Авторы: Кречман, А.
Ключевые слова: медичні терміни
абревіатури
скорочення
Дата публикации: 2016
Издатель: Запоріжжя : ЗДІА
Библиографическое описание: Кречман А. Особливості абревіації та акронімізації медичної термінології в англійській мові / А. Кречман, [наук. кер.: Соляненко О.] // Сучасний стан та перспективи розвитку освітнього простору: глобальний вимір : матеріали Міжнар. наук.-практ. Інтернет-конф., Україна, м. Запоріжжя, 25 листоп. 2016 р. – Запоріжжя : ЗДІА, 2016. – С. 283-286.
Аннотация: Актуальність: День за днем кількість термінів у медицині невгамовно зростає. Деякі поняття мають досить важку структуру. Саме тому і виникає потреба їх скорочення, але за умови загального розуміння та легкого вимовляння. Таким чином, використання абревіацій набуло великої популярності, що не згасає та продовжує накопичувати нові терміни. Мета: Визначити способи утворення, актуальність використання та складнощі перекладу абревіацій медичної термінології. Об‘єкти дослідження: Абревіації та акроніми, що широко використовуються в сучасній медичній мові. Методи дослідження: Аналіз наукової та медичної літератури, Інтернет словників абревіацій(http://www.Stands4.com,http://www.acronymdictionary.co.uk,http://www.sharpened.ne t,http://www.elsop.com,http://www.NetLingo.com,http://www.acronyms.thefreedictionary.com, http://www.techdictionary.com, http://www.acronym-guide.com,), методи порівняння та опису.
URI: http://dspace.zsmu.edu.ua/handle/123456789/12089
Располагается в коллекциях:Студентське наукове товариство: статті, доповіді, тези

Файлы этого ресурса:

Файл Описание РазмерФормат
283-286.pdf344,72 kBAdobe PDFПросмотреть/Открыть
View Statistics

Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.

 

Valid XHTML 1.0! DSpace Software Copyright © 2002-2005 MIT and Hewlett-Packard - Обратная связь