DSpace О системе DSpace
 

IRZSMU >
Кафедри >
Кафедра госпітальної педіатрії >
Наукові праці. (Госпітальна педіатрія) >

Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: http://dspace.zsmu.edu.ua/handle/123456789/13057

Название: Тактика лікаря педіатра при обстеженні дітей із підозрою на нейроектодермальні пухлини головного мозку
Авторы: Моргун, Віктор Володимирович
Кокоркін, Олексій Дмитрович
Ярцева, Марія Олександрівна
Ключевые слова: діти
пухлини
Дата публикации: 2021
Библиографическое описание: Моргун В. В. Тактика лікаря педіатра при обстеженні дітей із підозрою на нейроектодермальні пухлини головного мозку / В. В. Моргун, О. Д. Кокоркін, М. О. Ярцева // Проблеми сьогодення в педіатрії : матеріали VI наук.-практ. конференції молодих вчених з міжнар. участю, м. Харків, 2021 р. – Харків, 2021. – С. 19-20.
Аннотация: Одними із найбільш злоякісних ембріональних пухлин головного мозку, є медулобластоми мозочку (МБМ), які зустрічаються переважно у дитячому віці, характеризуються високою частотою метастазування у лікворні шляхи і у 70-75% випадках супроводжуються формуванням оклюзійної гідроцефалії МБМ виникають у 0,5-9 випадках на 100 000 дитячого населення, складаючи при цьому до 20-30% усіх пухлин ЦНС дитячого віку. У 35-80% дітей із МБМ, яким була проведено променеве лікування і поліхіміотерапія, у подальшому формується неврологічний дефіцит, отоневрологічні, ендокринні та когнітивні порушення, які безпосередньо впливають на якість життя і соціальну адаптацію пацієнтів. Дані чисельних досліджень виявили, що віддалені результати лікування МБМ у дітей залежать від гістобіологічних та молекулярно-генетичних особливостей пухлини, віку дитини, наявності метастазів на момент виявлення МБМ, об'єму хірургічного лікування та подальшої ад’ювантної терапії тощо.
URI: http://dspace.zsmu.edu.ua/handle/123456789/13057
Располагается в коллекциях:Наукові праці. (Дитяча хірургія)
Наукові праці. (Госпітальна педіатрія)

Файлы этого ресурса:

Файл Описание РазмерФормат
Binder1.pdf257,39 kBAdobe PDFПросмотреть/Открыть
View Statistics

Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.

 

Valid XHTML 1.0! DSpace Software Copyright © 2002-2005 MIT and Hewlett-Packard - Обратная связь