DSpace О системе DSpace
 

IRZSMU >
Кафедри >
Кафедра аналітичної хімії >
Наукові праці. (Аналітична хімія) >

Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: http://dspace.zsmu.edu.ua/handle/123456789/13836

Название: Розробка та валідація спектрофотометричної методики кількісного визначення метформіну гідрохлориду в таблетках "СІОФОР"
Авторы: Іванюша, О. Г.
Бугайова, Владлена Володимирівна
Васюк, Світлана Олександрівна
Дата публикации: 2021
Издатель: Тернопіль : ТНМУ
Библиографическое описание: Іванюша О. Г. Розробка та валідація спектрофотометричної методики кількісного визначення метформіну гідрохлориду в таблетках "СІОФОР" / О. Г. Іванюша, В. В. Бугайова, C. O. Васюк // Current trends in pharmaceutical chemistry and standardization of medicines : матеріали наук.-практ. конф. з міжнар. участю (Тернопіль, 25-26 травня 2021 р.). - Тернопіль : ТНМУ, 2021. - С. 49-50.
Аннотация: Цукровий діабет (ЦД) відноситься до глобальних медико-соціальних проблем. Це обумовлено не лише прогресуючим зростанням кількості хворих, а й надзвичайно високим ризиком розвитку його ускладнень – діабетичних ангіопатій, які призводять до втрати працездатності, інвалідизації та смертності цієї категорії хворих. Згідно даних ВООЗ, у 90 % людей, які страждають діабетом, діагностовано 2-й тип цього захворювання. Тому застосування цукрознижувальних препаратів відіграє важливу роль у підтримці належного життєвого рівня, нормалізації концентрації глюкози в крові та запобіганні ускладнень. Метформіну гідрохлорид є препаратом першої лінії для лікування ЦД ІІ типу, тому розробка нових економічних та високочутливих методів для визначення його вмісту у складі лікарських форм є актуальною.
URI: http://dspace.zsmu.edu.ua/handle/123456789/13836
Располагается в коллекциях:Наукові праці. (Аналітична хімія)

Файлы этого ресурса:

Файл Описание РазмерФормат
Current trends in pharmaceutical chemistry 49-50.pdf924,82 kBAdobe PDFПросмотреть/Открыть
View Statistics

Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.

 

Valid XHTML 1.0! DSpace Software Copyright © 2002-2005 MIT and Hewlett-Packard - Обратная связь