DSpace О системе DSpace
 

IRZSMU >
Кафедри >
Кафедра органічної і біоорганічної хімії >
Наукові праці. (Органічна хімія) >

Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: http://dspace.zsmu.edu.ua/handle/123456789/13840

Название: Синтез та діуретична активність нових тіосечовин
Авторы: Холодняк, Сергій Валерійович
Соколова, К. В.
Коваленко, Сергій Іванович
Подплетня, О. А.
Дата публикации: 2021
Издатель: Тернопіль : ТНМУ
Библиографическое описание: Синтез та діуретична активність нових тіосечовин / О. В. Холодняк, К. В. Соколова, C. І. Коваленко, О. А. Подплетня // Current trends in pharmaceutical chemistry and standardization of medicines : матеріали наук.-практ. конф. з міжнар. участю (Тернопіль, 25-26 травня 2021 р.). - Тернопіль : ТНМУ, 2021. - С. 15-16.
Аннотация: Діуретики - це неоціненний та неоднорідний клас засобів, які, зазвичай, застосовуються при лікуванні набряку, гіпертонії, серцевій недостатності, електролітних розладах. Вони були запропоновані як безпечна та ефективна терапія при лікуванні гіпертонічної хвороби. Класифікацію сечогінних засобів за хімічною будовою та за механізмом їх впливу на нирки, залежно від фармакодинаміки поділяють на такі групи: салуретики, калійзберігаючі та осмотичні діуретики. Більшість сучасних діуретиків є похідними сульфаніламідів. До петльових сечогінних засобів відносять фуросемід та торасемід (останній є похідним сечовини). Відомо, що сечовина є класичним осмотичним діуретиком. Деякі препарати, що використовуються як діуретичні засоби і є похідними сульфанілсечовини [1, 2].
URI: http://dspace.zsmu.edu.ua/handle/123456789/13840
Располагается в коллекциях:Наукові праці. (Органічна хімія)

Файлы этого ресурса:

Файл Описание РазмерФормат
Current trends in pharmaceutical chemistry 15-16.pdf1,01 MBAdobe PDFПросмотреть/Открыть
View Statistics

Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.

 

Valid XHTML 1.0! DSpace Software Copyright © 2002-2005 MIT and Hewlett-Packard - Обратная связь