DSpace О системе DSpace
 

IRZSMU >
Кафедри >
Кафедра патологічної фізіології з курсом нормальної фізіології >
Наукові праці. (Патологічна фізіологія) >

Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: http://dspace.zsmu.edu.ua/handle/123456789/14209

Название: Особливості впливу β амілоїду, тау-протеїна та аміліну на стан підшлункової залози у людей з цукровим діабетом та хворобою Альцгеймера (літературний огляд)
Авторы: Гнатюк, Світлана Валеріївна
Ключевые слова: тези
Дата публикации: 2021
Издатель: Запорізький державний медичний університет
Библиографическое описание: Гнатюк С. В. Особливості впливу β амілоїду, тау-протеїна та аміліну на стан підшлункової залози у людей з цукровим діабетом та хворобою Альцгеймера (літературний огляд) / С. В. Гнатюк [наук. кер.: проф., д.мед.н. О. В. Ганчева] // Актуальні питання сучасної медицини і фармації – 2021: зб. тез доп. наук.-практ. конф. з міжнар. участю молодих вчених та студ. (Запоріз. держ. мед. ун-т, м. Запоріжжя, 15–16 квіт. 2021 р.). – Запоріжжя: ЗДМУ, 2021. – С. 15.
Аннотация: Актуальність теми: Взаємозв'язок хвороби Альцгеймера (ХА) і цукрового діабету (ЦД) останнім часом є предметом зацікавленості для пильного вивчення фахівців, що досліджують їх тісний взаємозв'язок, реалізований через багато спільних патогенетичних механізмів, що лежать в основі обох захворювань: інсулінорезистентність, гіперінсулінемія, хронічна гіперглікемія, гострі гіпоглікемічні епізоди, мікроангіопатія, запалення, дисліпідемія та ін..
URI: http://dspace.zsmu.edu.ua/handle/123456789/14209
Располагается в коллекциях:Наукові праці. (Патологічна фізіологія)

Файлы этого ресурса:

Файл Описание РазмерФормат
Актуальні пит. сучасної мед. і фарм._15.pdf665,54 kBAdobe PDFПросмотреть/Открыть
View Statistics

Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.

 

Valid XHTML 1.0! DSpace Software Copyright © 2002-2005 MIT and Hewlett-Packard - Обратная связь