DSpace О системе DSpace
 

IRZSMU >
Кафедри >
Кафедра госпітальної педіатрії >
Наукові праці. (Госпітальна педіатрія) >

Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: http://dspace.zsmu.edu.ua/handle/123456789/14243

Название: Цистатин С як маркер пошкодження нирок при інфекціях сечовидільної системи
Другие названия: Cystatin C as a marker of kidney damage in urinary tract infections
Авторы: Захарченко, Наталія Анатоліївна
Zakharchenko, N. A.
Дата публикации: 2021
Библиографическое описание: Захарченко Н. А. Цистатин С як маркер пошкодження нирок при інфекціях сечовидільної системи / Н. А. Захарченко ; [ наук. кер. д-р мед. наук проф. Г. О. Леженко ] // Young Science 3.0 : зб. матеріалів наук.-практ. конф. з міжнар. участю, м. Київ, 26 березня 2021 р. – Київ, 2021. - С. 39-40.
Аннотация: Згідно з офіційними статистичними даними Міністерства охорони здоров’я України, хвороби сечовидільної системи займають одне з провідних місць в структурі захворювань дитячого населення. Прогресування патологічного процесу (часто приховане) спричиняє склероз ниркової тканини, призводить в дорослому віці до артеріальної гіпертензії та розвитку ниркової недостатності. Саме тому зріс інтерес до біологічних маркерів, що дають змогу оцінювати активність і стадію ниркового процесу, припускати характер морфологічних змін у нирках, а також моніторувати ефективність лікування. Цистатин C - білок з сімейства інгібіторів цистеїнових протеаз, який в організмі людини постійно продукується всіма клітинами, що містять ядра. Він вільно фільтрується нирками через клубочкову мембрану. Відомо, що цистатин С є маркером гломерулярного ураження нирок, проте в літературі недостатньо даних про рівень цистатину С саме при інфекціях сечовидільної системи.
URI: http://dspace.zsmu.edu.ua/handle/123456789/14243
Располагается в коллекциях:Наукові праці. (Госпітальна педіатрія)

Файлы этого ресурса:

Файл Описание РазмерФормат
05_04_21-4a.pdf104,8 kBAdobe PDFПросмотреть/Открыть
View Statistics

Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.

 

Valid XHTML 1.0! DSpace Software Copyright © 2002-2005 MIT and Hewlett-Packard - Обратная связь