DSpace О системе DSpace
 

IRZSMU >
Кафедри >
Кафедра психіатрії, психотерапії, загальної та медичної психології, наркології та сексології >
Наукові праці. (Психіатрія) >

Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: http://dspace.zsmu.edu.ua/handle/123456789/14368

Название: Аналіз впливу біопсихосоціальних факторів на рівень психічного здоров'я працівників промислових підприємств
Авторы: Підлубний, Віталій Леонідович
Хоміцький, Микола Євгенович
Дата публикации: 2018
Библиографическое описание: Підлубний В. Аналіз впливу біопсихосоціальних факторів на рівень психічного здоров'я працівників промислових підприємств / В. Підлубний, М. Хоміцький // Психосоматична медицина та загальна практика. - 2018. - Т. 3, № 4. - Ст. E0304145.
Аннотация: В останні роки, стан здоров’я населення постійно погіршується у зв’язку із збільшенням нервово-психічних навантажень, стресових ситуацій, із зростанням алкоголізму та наркоманії, зниженням якості життя в окремих соціальних групах. Відзначається стійка тенденція збільшення числа осіб з непсихотичними психічними розладами, що формує одну із найважливіших соціальних, економічних, культурних та медичних проблем. В останні роки доведено вплив на поширеність і прояв непсихотичних психічних розладів таких факторів, як виробничі умови, місце проживання, соціальна група, стресова ситуація, соціальноекономічний рівень життя, сімейний стан, клімат у сім’ї. Недостатній рівень вивчення комплексного впливу медико-соціальних факторів на поширеність, формування і перебіг непсихотичних психічних розладів, а також висока потреба у підвищенні якості охорони психічного здоров’я населення, створенні ефективних форм і методів профілактики непсихотичних психічних розладів визначають медико-соціальну актуальність даної проблеми.
URI: http://dspace.zsmu.edu.ua/handle/123456789/14368
Располагается в коллекциях:Наукові праці. (Психіатрія)

Файлы этого ресурса:

Файл Описание РазмерФормат
psmgp_2018_3_4_18.pdf206,77 kBAdobe PDFПросмотреть/Открыть
View Statistics

Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.

 

Valid XHTML 1.0! DSpace Software Copyright © 2002-2005 MIT and Hewlett-Packard - Обратная связь