DSpace О системе DSpace
 

IRZSMU >
Кафедри >
Кафедра онкології, онкохірургії та променевої діагностики >
Наукові праці. (Онкологія) >

Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: http://dspace.zsmu.edu.ua/handle/123456789/15123

Название: Ефективність периопераційної хіміотерапії за схемою FOLFOX при резектабельному раку шлунка
Авторы: Колеснік, Олексій Петрович
Каджоян, Артем Валерійович
Левик, Олена Миколаївна
Чернявський, Дмитро Євгенійович
Бикова, О. О.
Дата публикации: 2021
Издатель: Дніпро : Організація наукових медичних досліджень «Salutem»
Библиографическое описание: Ефективність периопераційної хіміотерапії за схемою FOLFOX при резектабельному раку шлунка / О. П. Колеснік, А. В. Каджоян, О. М. Левік, Д. Є. Чернявський, О. О. Бикова // Перспективні напрями розвитку сучасних медичних та фармацевтичних наук : зб. матеріалів міжнар. наук.-практ. конф. (м. Дніпро, 12–13 лют. 2021 р.). - Дніпро : Організація наукових медичних досліджень «Salutem», 2021. – С. 41-45.
Аннотация: Актуальність: На сьогоднішній день рак шлунку, являється одним з найбільш поширених захворювань серед дорослого населення країни. В структурі онкологічної захворюванності рак шлунка посідає 2 місце після раку легенів у чоловіків та раку молочної залози у жінок. За даними канцер-реєстру України за 2019 рік було виявлено 19,0 на 100 тис. населення випадків захворювання на рак шлунка, з яких 13,8 – були летальні. Згідно світових стандартів найбільш ефективним підходом до лікування резектабельного раку шлунка є комплексний, що включає в себе периопераційну хіміотерапію та операцію. Клінічні дослідження (Cunningham et al, 2006; Lutz et al, 2012; Ychou et al, 2011 Lі et al 2010), показали, що периопераційна хіміотерапія при раку шлунка може підвищити можливість проведення резекції R0 при первинно локальнопоширеному раку шлунка та збільшити загальну виживаність. Однак ці клінічні дослідження включали різні схеми периопераційної хіміотерапії та оперативні підходи; тому виникають питання, який режим хіміотерапії є найбільш ефективний. Згідно міжнародних рекомендацій при резектабель- ному раку шлунка віддають перевагу хіміотерапії за схемою FLOT, проте дана хіміотерапія має значну токсичність, в результаті чого не є доречним для пацієнтів з ECOG-статусом вище 1. Тому, на разі виникають питання щодо використання такої схеми хіміотерапії, як FOLFOX. Правильність вибору схеми периопераційної хіміотерапії є важливим етапом в лікуванні резектабельного раку шлунка.
URI: http://dspace.zsmu.edu.ua/handle/123456789/15123
Располагается в коллекциях:Наукові праці. (Онкологія)

Файлы этого ресурса:

Файл Описание РазмерФормат
С. 41-45.pdf833,56 kBAdobe PDFПросмотреть/Открыть
View Statistics

Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.

 

Valid XHTML 1.0! DSpace Software Copyright © 2002-2005 MIT and Hewlett-Packard - Обратная связь