DSpace О системе DSpace
 

IRZSMU >
Кафедри >
Кафедра біологічної хімії >
Наукові праці. (Біохімія) >

Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: http://dspace.zsmu.edu.ua/handle/123456789/15175

Название: Визначення антиоксидантної активності заміщених 8-метиліліденгідразиноксантинів
Авторы: Іванченко, Дмитро Григорович
Пахомова, Ольга Олександрівна
Дата публикации: 2021
Издатель: Харків : НФаУ
Библиографическое описание: Іванченко Д. Г. Визначення антиоксидантної активності заміщених 8-метиліліденгідразиноксантинів / Д. Г. Іванченко, О. О. Пахомова // Актуальні питання експериментальної та клінічної біохімії : матеріали наук.-практ. on-line конф. з міжнар. участю (м. Харків, 01 жовт. 2021 р.). - Харків : НФаУ, 2021. – С. 161-162.
Аннотация: Вступ. В останній час, спостерігається велика зацікавленість до визначення антиоксидантної активності лікарських форм та біологічно активних речовин. Це пов’язано з тим, що загальноприйнято вважати, що однією з основних причин найбільш небезпечних захворювань є окислювальний стрес. Окислювальний стрес – це наслідок посилення генерації вільних радикалів та / або зниження фізіологічної активності антиоксидантного захисту від вільних радикалів. Вільні радикали є надзвичайно реакційноздатними сполуками, які містять один або декілька неспарених електронів на зовнішній орбіталі. Через їх високу реакційну здатність вони можуть приєднувати електрони інших речовин, що веде до утворення стійких сполук. Таким чином, атакована молекула втрачає свій електрон і стає сама вільним радикалом, починаючи ланцюговий реакційний каскад, який остаточно пошкоджує структуру та функції організму. Гіпоксія, гіпероксія, ішемія та запалення є основними механізмами гіперпродукції вільних радикалів. Після розвитку гіпоксії-ішемії, іони заліза, які каталізують продукцію гідроксильних радикалів за допомогою реакції Фентона і циклу Haber-Weiss, накопичуються в клітинах. Залізо і вільні радикали можуть привести до розривів ДНК, перекисного окиснення ліпідів і білків, запалення і апоптозу.
URI: http://dspace.zsmu.edu.ua/handle/123456789/15175
Располагается в коллекциях:Наукові праці. (Біохімія)

Файлы этого ресурса:

Файл Описание РазмерФормат
С. 161-162.pdf474,94 kBAdobe PDFПросмотреть/Открыть
View Statistics

Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.

 

Valid XHTML 1.0! DSpace Software Copyright © 2002-2005 MIT and Hewlett-Packard - Обратная связь