DSpace О системе DSpace
 

IRZSMU >
Кафедри >
Кафедра біологічної хімії >
Наукові праці. (Біохімія) >

Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: http://dspace.zsmu.edu.ua/handle/123456789/15189

Название: Біохімічні аспекти фармакотерапії з використанням інгібіторів топоізомераз
Авторы: Александрова, Катерина Вячеславівна
Рудько, Наталія Петрівна
Фролова, С. М.
Дата публикации: 2021
Издатель: Харків : НФаУ
Библиографическое описание: Александрова К. В. Біохімічні аспекти фармакотерапії з використанням інгібіторів топоізомераз / К. В. Александрова, Н. П. Рудько, С. М. Фролова // Ліки – людині. Сучасні проблеми фармакотерапії та призначення лікарських засобів : матеріали V Міжнар. наук.-практ. конф., м. Харків, 11-12 берез. 2021 р. – Харків : НФаУ, 2021. – С. 193-194.
Аннотация: Вступ. В тезах розглянуто деякі особливості молекулярних механізмів дії інгібіторів топоізомераз, які використовуються у якості засобів фармакотерапії різних захворювань, таких як онкопатології тощо. Характеристика інгібіторів наводиться відповідно до їх терапевтичних властивостей і можливостей використання для лікування захворювань. Контроль топології ДНК, її розкручування у процесах реплікації, репарації, транскрипції, і, навпаки, суперспералізація у процесі компактизації, здійснюється особливими високоспеціалізованими ферментами топоізомеразами. Прогрес у розумінні властивостей і функцій топоізомераз базується на великій кількості клінічних досліджень, завдяки яким було виявлено, що інгібітори топоізомераз можна використовувати у якості лікарських засобів. Повсюдне використання цих препаратів стало загальноприйнятим. В сучасних умовах пошук нових лікарських засобів з переліку інгібіторів топоізомераз здійснюється як відбір найбільш ефективних у блокуванні функцій цих ферментів.
URI: http://dspace.zsmu.edu.ua/handle/123456789/15189
Располагается в коллекциях:Наукові праці. (Біохімія)

Файлы этого ресурса:

Файл Описание РазмерФормат
С. 193-194.pdf83,38 MBAdobe PDFПросмотреть/Открыть
View Statistics

Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.

 

Valid XHTML 1.0! DSpace Software Copyright © 2002-2005 MIT and Hewlett-Packard - Обратная связь