DSpace О системе DSpace
 

IRZSMU >
Кафедри >
Кафедра органічної і біоорганічної хімії >
Наукові праці. (Органічна хімія) >

Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: http://dspace.zsmu.edu.ua/handle/123456789/15376

Название: 2- та 5-карбоксиалкілвмісні [1,2,4]триазоло[1,5-c]хіназоліни – потенційний клас протизапальних агентів
Авторы: Красовська, Н. І.
Ставицький, Віктор Валерійович
Носуленко, Інна Степанівна
Воскобойнік, Олексій Юрійович
Коваленко, Сергій Іванович
Дата публикации: 2021
Издатель: Харків : НФаУ
Библиографическое описание: 2- та 5-карбоксиалкілвмісні [1,2,4]триазоло[1,5-c]хіназоліни – потенційний клас протизапальних агентів / Н. І. Красовська, В. В. Ставицький, І. С. Носуленко, О. Ю. Воскобойнік, С. І. Коваленко // Сучасні аспекти створення лікарських засобів : тези доп. Міжнар. наук.-практ. дистанц. конф., присвяч. 100-річчю кафедри аналітичної хімії НФаУ (м. Харків, 16 квіт. 2021 р.). - Харків : НФаУ, 2021. – С. 122.
Аннотация: Нестероїдні протизапальні засоби (НПЗЗ) – ефективна група лікарських засобів з характерною антиінфламаторною, аналгетичною, антиревматоїдною та антипіричною дією. Більшість із них у своїй структурі поєднують ароматичний та гетероциклічний фрагменти сполучені з «фармакофорною» карбоксильною групою. Однозначні та експериментально обґрунтовані дані щодо ролі карбоксильної групи у прояві протизапальної активності у доступній літературі не виявлені, проте диклофенак натрію, ібупрофен, індометацин та інші лікарські засоби з даним фрагментом, все ще визнаються стандартами ефективності протизапальної терапії, незважаючи на побічні реакції (гастротоксичність). У зв'язку з цим і на сьогодні актуальною залишається проблема створення нових НПЗЗ, що поєднують в своїй молекулі зазначені «фармакофорні» фрагменти, які б мали високу протизапальну активність з менш вираженими побічними ефектами.
URI: http://dspace.zsmu.edu.ua/handle/123456789/15376
Располагается в коллекциях:Наукові праці. (Органічна хімія)
Наукові праці. (Фармакогнозія)

Файлы этого ресурса:

Файл Описание РазмерФормат
С. 122.pdf404,63 kBAdobe PDFПросмотреть/Открыть
View Statistics

Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.

 

Valid XHTML 1.0! DSpace Software Copyright © 2002-2005 MIT and Hewlett-Packard - Обратная связь