DSpace О системе DSpace
 

IRZSMU >
Кафедри >
Кафедра технології ліків >
Наукові праці. (Технологія ліків) >

Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: http://dspace.zsmu.edu.ua/handle/123456789/15412

Название: Вивчення реологічних характеристик букальної лікарської форми вазопресину
Авторы: Аль Насір Ейяд
Лисянська, Ганна Петрівна
Гладишева, Світлана Анатоліївна
Дата публикации: 2020
Издатель: Харків : Вид-во НФаУ
Библиографическое описание: Аль Насір Ейяд. Вивчення реологічних характеристик букальної лікарської форми вазопресину / Аль Насір Ейяд, А. П. Лисянська, С. А. Гладишева // Технологічні та біофармацевтичні аспекти створення лікарських препаратів різної направленості дії : матеріали V Міжнар. наук.-практ. інтернет – конф. (м. Харків, 26 листоп. 2020 р.). - Харків : Вид-во НФаУ, 2020. – С. 76-77.
Аннотация: Мукоадгезивні полімерні плівки забезпечують системну дію активних фармацевтичних інгредієнтів після аплікації на слизову оболонку щоки або ясен без розжовування і запивання водою. Досить перспективним цей механізм доставки являється для ноотропних препаратів, оскільки дає можливість оптимізації всмоктування відповідних лікарських речовин і підвищення їх біодоступності в порівнянні з пероральним шляхом введення. Відомо, що домінуючими чинниками, що впливають на кінетику вивільнення активних фармацевтичних інгредієнтів являються не лише природа використовуваних полімерних матриць-носіїв, але і технології їх виготовлення. При цьому останній чинник тісно пов'язаний з реологічними характеристиками плівкових мас, що впливають на хід технологічного процесу і визначають їх поведінку на стадіях перекачування, перемішування і відливання. У зв'язку з цим оцінка консистентних характеристик являється важливим і обов’язковим фрагментом фармацевтичної розробки по створенню лікарських плівок.
URI: http://dspace.zsmu.edu.ua/handle/123456789/15412
Располагается в коллекциях:Наукові праці. (УЕФ та фарм. технології ННІПО)
Наукові праці. (Технологія ліків)

Файлы этого ресурса:

Файл Описание РазмерФормат
С. 76-77.pdf955,75 kBAdobe PDFПросмотреть/Открыть
View Statistics

Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.

 

Valid XHTML 1.0! DSpace Software Copyright © 2002-2005 MIT and Hewlett-Packard - Обратная связь