DSpace О системе DSpace
 

IRZSMU >
Кафедри >
Кафедра фармакогнозії, фармакології та ботаніки >
Наукові праці. (Фармакогнозія) >

Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: http://dspace.zsmu.edu.ua/handle/123456789/15548

Название: Елементний склад листя Moringa Oleifera L.
Авторы: Рудник, Анна Михайлівна
Дата публикации: 2020
Библиографическое описание: Рудник А. М. Елементний склад листя Moringa Oleifera L. / А. М. Рудник // Сучасні досягнення фармацевтичної науки в створенні та стандартизації лікарських засобів і дієтичних добавок, що містять компоненти природного походження. - Х. : НФаУ, 2020. - С. 153.
Аннотация: Моринга олійна (Morínga oleifеra) - субтропічна, швидкоросла рослина, листя і стручки якої широко застосовують у їжу в азійських і африканських країнах. Листя моринги є цінним джерелом білка, амінокислот і мікроелементів, їх застосовують як у свіжому, так і висушеному вигляді, при знесиленні після хвороб, недоїданні, для підвищення лактації, профілактики анемії, як гіпоглікемічний і гіполіпідемічний засіб [3]. Екстракти з листя володіють антибактеріальною, фунгіцидною, протизапальною, сечогінною дією [2]. Сухе листя, і екстракти з нього, входять до складу дієтичних добавок під назвою Шигру (Shigru), Шобханджана (Shobhanjana), Сахіджна (Sahijna), Саінджана (Sainjna), Мунага (Munaga), хрінне дерево або дерево драмстікс. Не зважаючи на давню історію застосування у народній медицині, відомості щодо хімічного складу моринги обмежені. Продовжуючи фітохімічне дослідження моринги олійної, метою роботи стало дослідження елементного складу її листя.
URI: http://dspace.zsmu.edu.ua/handle/123456789/15548
Располагается в коллекциях:Наукові праці. (Фармакогнозія)

Файлы этого ресурса:

Файл Описание РазмерФормат
с.153.pdf442,96 kBAdobe PDFПросмотреть/Открыть
View Statistics

Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.

 

Valid XHTML 1.0! DSpace Software Copyright © 2002-2005 MIT and Hewlett-Packard - Обратная связь