DSpace О системе DSpace
 

IRZSMU >
Кафедри >
Кафедра фармацевтичної, органічної та біоорганічної хімії >
Наукові праці. (Фармацевтична хімія) >

Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: http://dspace.zsmu.edu.ua/handle/123456789/15549

Название: Аналіз ринку протисудомних лікарських засобів
Авторы: Німенко, Ганна Романівна
Івченко, А. С.
Дата публикации: 2020
Библиографическое описание: Німенко Г. Р. Аналіз ринку протисудомних лікарських засобів / Г. Р. Німенко, А. С. Івченко // Сучасні досягнення фармацевтичної науки в створенні та стандартизації лікарських засобів і дієтичних добавок, що містять компоненти природного походження. - Х. : НФаУ, 2020. - С. 116-117.
Аннотация: Епілепсія це хронічне захворювання головного мозку, єдиною або домінуючою ознакою якого є повторювані епілептичні припадки. І вона є одним з найбільш розповсюджених захворювань нервової системи [2,3]. Кількість хворих на епілепсію на планеті складає більше 40-50 мільйонів чоловік, в Україні – близько 500 тис. осіб. Не менше одного припадку протягом життя переносять 5% населення, у 20-30% епілепсія є довічною. В 1/3 випадків причина смерті хворих на епілепсію повʼязана з припадком або епілептичним статусом. Велика кількість різних форм епілепсії, різноманіття дій протисудомних препаратів, особливості їх ефектів при різних формах епілепсії створюють суттєві труднощі при виборі правильної тактики лікування [1,4,5]. Слабка ефективність лікування епілепсії пов’язана з порушеннями перерахованих вище правил, і обумовлена в першу чергу помилками в діагнозі форми епілепсії і у виборі препарату, ірраціональної політерапії, заниженою дозою препаратів. В Україні на початку 2018 р. було зареєстровано 52 482 хворих на епілепсію (0,12% від загальної кількості населення), що відповідає рівню захворюваності 123,7 на 100 000 осіб. Сучасний арсенал лікарських засобів для лікування пацієнтів з епілепсією значно ширший – складає близько сотні препаратів з різних фармакологічних груп. Мета даного дослідження - аналіз асортиментної та фірмової структури українського ринку лікарських засобів, які впливають на центральну нервову систему, а саме протисудомні препарати (похідні карбоксаміду), визначення конкурентоспроможності фармацевтичних фірм-постачальників даних препаратів на зазначений сегмент ринку.
URI: http://dspace.zsmu.edu.ua/handle/123456789/15549
Располагается в коллекциях:Наукові праці. (Фармацевтична хімія)

Файлы этого ресурса:

Файл Описание РазмерФормат
с.116-117.pdf458,46 kBAdobe PDFПросмотреть/Открыть
View Statistics

Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.

 

Valid XHTML 1.0! DSpace Software Copyright © 2002-2005 MIT and Hewlett-Packard - Обратная связь