DSpace О системе DSpace
 

IRZSMU >
Кафедри >
Кафедра акушерства і гінекології >
Наукові праці. (Акушерство і гінекологія) >

Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: http://dspace.zsmu.edu.ua/handle/123456789/15670

Название: Праця в умовах несприятливих хімічних факторів порушує показники спермограми у інфертильтних чоловіків
Авторы: Ломейко, Олена Олександрівна
Дата публикации: 2019
Библиографическое описание: Ломейко О. О. Праця в умовах несприятливих хімічних факторів порушує показники спермограми у інфертильтних чоловіків / О. О. Ломейко // Від експериментальної та клінічної патофізіології до досягнень сучасної медицини і фармації : тези доповідей І наук.-практ. конф. студентів та молодих вчених з міжнар. участю, 15 травн. - Харків : НФаУ, 2019. - С. 117.
Аннотация: Однією з важливих проблем, що стоять перед людством в останні десятиліття, є постаріння населення на тлі зниження народжуваності. Зростає кількість безплідних шлюбів, погіршуються показники, що характеризують репродуктивне здоров'я. Зростання частоти чоловічого безпліддя є наслідком цілого ряду факторів – соціальних, економічних, способу життя, а також екологічними проблемами довкілля. При цьому на перше місце виходять несприятливі хімічні фактори виробничого середовища, які наділені репродуктивною токсичністю та спричиняють порушення чоловічої репродуктивної функції. Наслідком цього є киснева недостатність, розвиток окислювального стресу, апоптоз та некроз статевих клітин. В той же час, особливості змін спермограмита морфології сперматозоїдів при дії несприятливих хімічних факторів в нашій країні не досліджувалось.
URI: http://dspace.zsmu.edu.ua/handle/123456789/15670
Располагается в коллекциях:Наукові праці. (Акушерство і гінекологія)

Файлы этого ресурса:

Файл Описание РазмерФормат
с.117.pdf503,22 kBAdobe PDFПросмотреть/Открыть
View Statistics

Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.

 

Valid XHTML 1.0! DSpace Software Copyright © 2002-2005 MIT and Hewlett-Packard - Обратная связь