DSpace О системе DSpace
 

IRZSMU >
Кафедри >
Кафедра фармакогнозії, фармакології та ботаніки >
Наукові праці. (Фармакогнозія) >

Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: http://dspace.zsmu.edu.ua/handle/123456789/15907

Название: Дослідження фенольних сполук Castanea sativa
Авторы: Рудник, Анна Михайлівна
Созонік, Н. В.
Дата публикации: 2021
Библиографическое описание: Рудник А. М. Дослідження фенольних сполук Castanea sativa / А. М. Рудник, Н. В. Созонік // Сучасні досягнення фармацевтичної технології : зб. наук. праць IX Міжнар. наук.-практ. інтернет-конф. (5 листоп., м. Харків). - Х. : НФаУ, 2021. - Вип. 9. - С. 146.
Аннотация: Каштан їстівний (C astanea sativa Mill.) цінна горіхоплідна, медоносна багаторічна рослина родини букових (F agaceae) , яка широко вирощується в Іспанії, Південній Італії, Франції та Португалії для отримання горіхів. М'ясо свиней відгодованих виключно каштанами та жолудями йде на виготовлення найкращих сортів хамона. В Україні природно поширений у Закарпатті та Криму, акліматизована та з успіхом культивується. За літературними даними [1] усі частини рослини містять значну кількість дубильних речовин та флавоноїдів. Листя та кора здавна використовується у народній медицині в якості протизапальних та в’яжучих засобів [2].
URI: http://dspace.zsmu.edu.ua/handle/123456789/15907
Располагается в коллекциях:Наукові праці. (Фармакогнозія)

Файлы этого ресурса:

Файл Описание РазмерФормат
с.146.pdf224,93 kBAdobe PDFПросмотреть/Открыть
View Statistics

Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.

 

Valid XHTML 1.0! DSpace Software Copyright © 2002-2005 MIT and Hewlett-Packard - Обратная связь