DSpace О системе DSpace
 

IRZSMU >
Кафедри >
Кафедра управління і економіки фармації >
Наукові праці. (УЕФ) >

Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: http://dspace.zsmu.edu.ua/handle/123456789/15914

Название: Важливість формування медіакомпетентності для майбутніх фахівців фармації
Авторы: Ткаченко, Наталя Олександрівна
Демченко, B. О.
Мурзіна, Олена Анатоліївна
Червоненко, Наталія Михайлівна
Зарічна, Тамара Пантелеймонівна
Маганова, Тамара Валеріївна
Дата публикации: 2021
Библиографическое описание: Важливість формування медіакомпетентності для майбутніх фахівців фармації / H. O. Ткаченко, B. О. Демченко, О. А. Мурзіна, Н. М. Червоненко, Т. П. Зарічна, Т. В. Маганова // Сучасні досягнення фармацевтичної технології : зб. наук. праць IX Міжнар. наук.-практ. інтернет-конф. (5 листоп, м. Харків). - Х. : НФаУ, 2021. - Вип. 9. - С. 268-269.
Аннотация: Сучасні тенденції розвитку суспільства і реалії практичної фармації потребують перегляду ролі фармацевтичного фахівця (ФФ), який працює сьогодні у площині концепції «Фармацевт семи зірок». Враховуючи поліфункціональність ФФ, науковці піднімають питання та наповнюють новим змістом дану концепцію – у теперішній час вона трактується як концепція «фармацевт десяти зірок». Відповідно даній концепції мова йде про наступні професійні ролі: фахівець, що надає допомогу, уповноважений ухвалювати рішення, контактна особа, менеджер, довічний учень, учитель, лідер, дослідник, підприємець та ініціатор позитивних змін. Саме в рамках останньої, ФФ має сприяти процесу змін у фармацевтичній практиці, що спрямовані на поліпшення догляду за пацієнтами, якості надання фармацевтичних послуг, оптимізації фармацевтичної діяльності та мультидисциплінарної співпраці. Реалізація зазначених ролей не можлива без активного використання інформаційно-телекомунікаційних технологій, різних комп’ютерних програм та медіатехнологій. Отже у сучасного ФФ потрібно формувати й розвивати ще одну професійну компетентність – медіакомпетентність, що актуалізує дослідження у зазначеній площині.
URI: http://dspace.zsmu.edu.ua/handle/123456789/15914
Располагается в коллекциях:Наукові праці. (Медичної фізики)
Наукові праці. (УЕФ)

Файлы этого ресурса:

Файл Описание РазмерФормат
с.268-269.pdf185,97 kBAdobe PDFПросмотреть/Открыть
View Statistics

Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.

 

Valid XHTML 1.0! DSpace Software Copyright © 2002-2005 MIT and Hewlett-Packard - Обратная связь