DSpace О системе DSpace
 

IRZSMU >
Кафедри >
Кафедра культурології та українознавства >
Наукові праці. (Культурологія) >

Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: http://dspace.zsmu.edu.ua/handle/123456789/16023

Название: Проблеми викладання дисципліни «Українська мова (за професійним спрямуванням)»: пріоритети і прорахунки
Авторы: Турган, Ольга Дмитрівна
Сидоренко, Оксана Василівна
Дата публикации: 2016
Издатель: Харків : Вид-во НФаУ
Библиографическое описание: Турган О. Д. Проблеми викладання дисципліни «Українська мова (за професійним спрямуванням)»: пріоритети і прорахунки / О. Д. Турган, О. В. Сидоренко // Гуманітарна складова у світлі сучасних освітніх парадигм : матеріали Всеукр. дистанц. наук.-практ. конф. з міжнар. участю, (14–15 квіт. 2016 р., Харків). – Харків : Вид-во НФаУ, 2016. – С. 344-351.
Аннотация: Ситуація з українською мовою складається в державі просто парадоксально – неначебто надійно захищена Конституцією та низкою різноманітних законів вона залишається практично беззахисною в розмовному просторі, де телебачення та преса відводять їй роль мови новин (і то не завжди) та реклами. Неначебто всі знають, що українська мова є другою в світі за милозвучністю й третьою за красою, однією з лексично найбагатших серед слов’янських, однак найчастіше вона залишається лише гарною прикрасою, їй відмовляють у застосуванні у цілих галузях науки, освіти та соціального життя. Начебто, з одного боку, українське мовознавство розробляє все нові й нові підручники, посібники, словники, українська мова як обов’язковий предмет вивчається у всіх ВНЗ, викладається на різноманітних курсах і тренінгах, проте ситуація із загальним володінням нею так само катастрофічна – невміння говорити й писати грамотно, неможливість висловитись повноцінно простежується від пролетарського середовища до найвищих щаблів політикуму та творчого істеблішменту.
URI: http://dspace.zsmu.edu.ua/handle/123456789/16023
Располагается в коллекциях:Наукові праці. (Культурологія)

Файлы этого ресурса:

Файл Описание РазмерФормат
С. 344-351.pdf477,15 kBAdobe PDFПросмотреть/Открыть
View Statistics

Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.

 

Valid XHTML 1.0! DSpace Software Copyright © 2002-2005 MIT and Hewlett-Packard - Обратная связь