DSpace О системе DSpace
 

IRZSMU >
Центр підготовки іноземних громадян >
Наукові праці. (ЦПІГ) >

Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: http://dspace.zsmu.edu.ua/handle/123456789/16103

Название: Cемантизація мінімальних фразеологізмів
Авторы: Зубець, Наталя Олександрівна
Дата публикации: 2022
Библиографическое описание: Зубець Н. О. Cемантизація мінімальних фразеологізмів / Н. О. Зубець // Multidisciplinary academic explorations : abstracts of І International Scientific and Practical Conference, Amsterdam, Netherlands (January 10-12, 2022). – Amsterdam, 2022. – P. 116-117.
Аннотация: У розмовній українській мові, в художніх творах, у публіцистиці давно помічені фразеологічні одиниці зі структурою сполучення слів – поєднання службового слова (або двох) і повнозначного, які відтворюються в мовленні в готовому вигляді, характеризуються семантичною цілісністю, синтаксичною неподільністю, сталістю мінімальної за обсягом структури, системними зв’язками, наявністю в багатьох із них омонімічних вільних сполучень слів. Найчастіше це прийменниково-відмінкові сполучення та звороти із заперечними частками, на зразок в літах, від Адама, до упаду, під мухою, по вуха, не густо, не при своїх, ні душі, ні в зуб та ін. У структурних класифікаціях українського фразеологічного фонду вони називаються мінімальними фразеологізмами (МФ). Дослідники Н. Бабич, Ю. Божко, Н. Зубець, А. Лучик, Ю. Прадід та ін. відносять такі звороти до ядра фразеологічного фонду української мови. У нашому дослідженні ми виявимо й обґрунтуємо типи семантизації під час лексикографічного осмислення відповідних одиниць фразеології.
URI: http://dspace.zsmu.edu.ua/handle/123456789/16103
Располагается в коллекциях:Наукові праці. (ЦПІГ)

Файлы этого ресурса:

Файл Описание РазмерФормат
С. 116-117.pdf1,84 MBAdobe PDFПросмотреть/Открыть
View Statistics

Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.

 

Valid XHTML 1.0! DSpace Software Copyright © 2002-2005 MIT and Hewlett-Packard - Обратная связь