DSpace О системе DSpace
 

IRZSMU >
Кафедри >
Кафедра травматології та ортопедії >
Наукові праці. (Травматологія) >

Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: http://dspace.zsmu.edu.ua/handle/123456789/16289

Название: Перспективи використання у медицині магнієвих сплавів
Другие названия: Prospects of application in medicine of magnesium alloys
Авторы: Богуслаєв, В. О.
Зеленюк, Ю. О.
Цивірко, Е. І.
Чорний, Вадим Миколайович
Boguslayev, V.
Zelenyuk, J.
Tsivirko, E.
Chernyi V.
Дата публикации: 2013
Издатель: Запорізький національний технічний університет
Библиографическое описание: Перспективи використання у медицині магнієвих сплавів / В. О. Богуслаєв, Ю. О. Зеленюк, Е. І. Цивірко, В. М. Чорний // Нові матеріали і технології в металургії та машинобудуванні. – 2013. - № 1. – С. 127-129.
Аннотация: В умовах сучасного суспільства через підвищену активність людей, погану екологію, погіршення загального стану здоров’я та необачність кожен день зростає кількість захворювань опорно-рухового апарату та серцево-судинної системи різної важкості. З приводу чого у медичних закладах проводиться велика кількість хірургічних операцій з відновлення рухової здатності кінцівок людини та нормальної роботи серця. Велике значення мають роботи по визначенню металів і сплавів, які можливо було б ефективно використовувати у кістковій хірургії для утворення елементів, що фіксують кісткові уламки, в травматології, ортопедії, стоматології, щелепно-лицьовій хірургії та кардіохірургії. У теперішній час вказані деталі виготовляються з корозійностійкої сталі, титанових та кобальтових сплавів [1]. Однак ці конструкції мають суттєвий недолік, після відновлення цілісності кісткової тканини необхідне повторне хірургічне втручання для видалення пластин або штифтів, оскільки тривала присутність таких сплавів у організмі може викликати металоз, нагноєння та інші небажані процеси. Тому розробка нових перспективних сплавів для медицини з комплексом спеціальних властивостей є особливо актуальна.
URI: http://dspace.zsmu.edu.ua/handle/123456789/16289
Располагается в коллекциях:Наукові праці. (Травматологія)

Файлы этого ресурса:

Файл Описание РазмерФормат
!!Nmt_2013_1_30.pdf469,25 kBAdobe PDFПросмотреть/Открыть
View Statistics

Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.

 

Valid XHTML 1.0! DSpace Software Copyright © 2002-2005 MIT and Hewlett-Packard - Обратная связь