DSpace О системе DSpace
 

IRZSMU >
Кафедри >
Кафедра акушерства і гінекології >
Наукові праці. (Акушерство і гінекологія) >

Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: http://dspace.zsmu.edu.ua/handle/123456789/17268

Название: Сучасні принципи терапії синдрому полікістозу яєчників у дівчат-підлітків
Авторы: Сергієнко, Марина Юріївна
Сюсюка, Володимир Григорович
Онопченко, Світлана Павлівна
Колокот, Наталя Григорівна
Рослік, Ольга Анатоліївна
Дата публикации: 2022
Библиографическое описание: Сучасні принципи терапії синдрому полікістозу яєчників у дівчат-підлітків / М. Ю. Сергієнко, В. Г. Сюсюка, С. П. Онопченко, Н. Г. Колокот, О. А. Рослік // Modern ways of solving the latest problems in science : Proceedings of the ХХXVII International Scientific and Practical Conference, Varna, Bulgaria, September 20 – 23, 2022. – Varna, 2022. - С. 205-208.
Аннотация: Клінічно синдром полікістозу яєчників (СПЯ) є гетерогенним синдромом, який виявляється у всі періоди життя, а його поширеність у підлітків коливається від 11% до 17% залежно від використаних діагностичних критеріїв [1]. Важливим при веденні дівчат з СПЯ або «групи ризику» робити акцент на втручанні у спосіб життя для запобігання надмірного набору ваги та розвитку ожиріння, коли одне лише втручання у спосіб життя навряд допоможе позбавитися надлишкової ваги та метаболічних змін [2]. У дівчат та молодих жінок, які не планують вагітність найближчим часом, терапія СПЯ здебільшого передбачає дві цілі. Одна – це нормалізація менструального циклу та усунення клінічних проявів гіперандрогенії (ГА), інша – попередження часто не врахованих багатьма клініцистами віддалених ускладнень синдрому, що помітно погіршують якість життя. Це профілактика гіперпластичних процесів в органах- мішенях та метаболічних порушень, які часто супроводжують цей синдром.
URI: http://dspace.zsmu.edu.ua/handle/123456789/17268
Располагается в коллекциях:Наукові праці. (Акушерство і гінекологія)

Файлы этого ресурса:

Файл Описание РазмерФормат
с205-208.pdf1,91 MBAdobe PDFПросмотреть/Открыть
View Statistics

Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.

 

Valid XHTML 1.0! DSpace Software Copyright © 2002-2005 MIT and Hewlett-Packard - Обратная связь