DSpace О системе DSpace
 

IRZSMU >
Кафедри >
Кафедра загальної гігієни, медичної екології та профілактичної медицини >
Наукові праці. (Загальна гігієна) >

Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: http://dspace.zsmu.edu.ua/handle/123456789/17656

Название: Energy drinks as a risk factor for students’ health
Другие названия: Енергетичні напої як фактор ризику для здоров’я студентів
Авторы: Volkova, Yu. V.
Savoskin, D. M.
Sydorenko, N. M.
Волкова, Юлія Володимирівна
Савоськін, Дмитро Михайлович
Сидоренко, Наталія Миколаївна
Ключевые слова: energy drinks
risk factor for health
adaptive capacity
енергетичні напої
фактор ризику для здоров’я
адаптаційні зміни організму
Дата публикации: 2018
Библиографическое описание: Volkova Yu. Energy drinks as a risk factor for students’ health / Yu. Volkova, D. Savoskin, N. Sydorenko // Єдине здоров’я та проблеми харчування України. - 2018. - N 2. - С. 23-27.
Аннотация: Actuality. Within the past years energy drinks are becoming more and more popular in Ukraine among young people. But not everyone precisely knows which of them are useful, relatively edible or even dangerous for one’s health. Objective. Investigation of the prevalence of the energy drinks consumption among medical students and the impact on the physiological processes. Methods. The following method were used: questioning, sanitary examination, hygienic experiment, and statistical methods. Results. Every third respondent consumes energy drinks actively, and 12 % of them uses such drinks every day. Consumption of these drinks takes toll on the organism physiological processes and adaptive capacity, causes adverse reactions in cardio-vascular and digestive systems. Conclusion. Consumption of energy drinks causes risk factors for health. Актуальність. За останні роки в Україні енергетичні напої набувають все більшої популярності серед молоді. Проте мало хто насправді знає, який з них корисний, умовно їстівний або навіть небезпечний для здоров’я людини. Мета. Вивчення поширеності споживання енергетичних напоїв серед студентів-медиків та їхнього впливу на фізіологічні процеси. Методи. У роботі використано такі методи: анкетування, гігієнічного експерименту та статистичні методи. Результати. Встановлено, що кожен третій студент ЗДМУ є активним споживачем енергетиків, а 12 % серед них щодня вживають дані напої. Навіть за суворого додержання усіх правил споживання ці напої здатні негативно впливати на адаптивні можливості організму, а також викликати побічні реакції з боку нервової, серцево-судинної систем та шлунково-кишкового тракту. Висновок. Споживання енергетичних напоїв є фактором ризику для здоров’я.
URI: http://dspace.zsmu.edu.ua/handle/123456789/17656
Располагается в коллекциях:Наукові праці. (Загальна гігієна)

Файлы этого ресурса:

Файл Описание РазмерФормат
str23.pdf143,24 kBAdobe PDFПросмотреть/Открыть
View Statistics

Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.

 

Valid XHTML 1.0! DSpace Software Copyright © 2002-2005 MIT and Hewlett-Packard - Обратная связь