|
IRZSMU >
Кафедри >
Кафедра загальної гігієни, медичної екології та профілактичної медицини >
Наукові праці. (Загальна гігієна) >
Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс:
http://dspace.zsmu.edu.ua/handle/123456789/17656
|
Название: | Energy drinks as a risk factor for students’ health |
Другие названия: | Енергетичні напої як фактор ризику для здоров’я студентів |
Авторы: | Volkova, Yu. V. Savoskin, D. M. Sydorenko, N. M. Волкова, Юлія Володимирівна Савоськін, Дмитро Михайлович Сидоренко, Наталія Миколаївна |
Ключевые слова: | energy drinks risk factor for health adaptive capacity енергетичні напої фактор ризику для здоров’я адаптаційні зміни організму |
Дата публикации: | 2018 |
Библиографическое описание: | Volkova Yu. Energy drinks as a risk factor for students’ health / Yu. Volkova, D. Savoskin, N. Sydorenko // Єдине здоров’я та проблеми харчування України. - 2018. - N 2. - С. 23-27. |
Аннотация: | Actuality. Within the past years energy drinks are becoming more and more popular in Ukraine
among young people. But not everyone precisely knows which of them are useful, relatively edible or even dangerous
for one’s health.
Objective. Investigation of the prevalence of the energy drinks consumption among medical students and the
impact on the physiological processes.
Methods. The following method were used: questioning, sanitary examination, hygienic experiment, and statistical
methods.
Results. Every third respondent consumes energy drinks actively, and 12 % of them uses such drinks every
day. Consumption of these drinks takes toll on the organism physiological processes and adaptive capacity,
causes adverse reactions in cardio-vascular and digestive systems.
Conclusion. Consumption of energy drinks causes risk factors for health. Актуальність. За останні роки в Україні енергетичні напої набувають все більшої популярності серед молоді. Проте мало хто насправді знає, який з них корисний, умовно їстівний або навіть небезпечний для здоров’я людини.
Мета. Вивчення поширеності споживання енергетичних напоїв серед студентів-медиків та їхнього
впливу на фізіологічні процеси.
Методи. У роботі використано такі методи: анкетування, гігієнічного експерименту та статистичні методи.
Результати. Встановлено, що кожен третій студент ЗДМУ є активним споживачем енергетиків, а 12 %
серед них щодня вживають дані напої. Навіть за суворого додержання усіх правил споживання ці напої
здатні негативно впливати на адаптивні можливості організму, а також викликати побічні реакції з боку
нервової, серцево-судинної систем та шлунково-кишкового тракту.
Висновок. Споживання енергетичних напоїв є фактором ризику для здоров’я. |
URI: | http://dspace.zsmu.edu.ua/handle/123456789/17656 |
Располагается в коллекциях: | Наукові праці. (Загальна гігієна)
|
Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.
|