DSpace О системе DSpace
 

IRZSMU >
Кафедри >
Кафедра онкології, онкохірургії та променевої діагностики >
Кваліфікаційні роботи здобувачів вищої освіти (Онкологія) >

Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: http://dspace.zsmu.edu.ua/handle/123456789/18794

Название: Клінічне значення експресії білка р53 на індукований апоптоз моноцитів в нормі та при раку молочної залози
Авторы: Лукащук, Іванна Іванівна
Ключевые слова: магістерська робота
ОП "Лабораторна діагностика"
Дата публикации: 2023
Издатель: Запорізький державний медико-фармацевтичний університет
Библиографическое описание: Лукащук Іванна Іванівна Клінічне значення експресії білка р53 на індукований апоптоз моноцитів в нормі та при раку молочної залози [Рукопис] : магістерська робота здобувача вищої освіти другого (магістерського) рівня. Галузь знань 22 “Охорона здоров’я”. Спец. 224 “Технології медичної діагностики та лікування” / І. І. Лукащук; [наук. кер. канд. мед. наук, доц. М. Ф. Щуров] ; МОЗ України, Запоріз. держ. мед. ун-т, ІІ мед. ф-т, Кафедра Онкології та онкохірургії. – 2023. – 56 с.
Аннотация: Актуальність роботи. Рак молочної залози серед жіночого населення – найпоширеніше онкологічне захворювання у світі. Протягом свого життя на рак молочної залози буде хворіти приблизно кожна дванадцята жінка. Рак молочної залози є головною причиною смерті жінок від онкологічних захворювань. За даними Національного канцер-реєстру, у 2020 році в Україні зареєстрували 12 824 випадків раку молочної залози (12 736 жінок та 88 чоловіків), а 4 998 людей померли внаслідок цієї недуги (4 960 жінок і 38 чоловіків) — без урахування даних Донецької, Луганської областей, АР Крим та м. Севастополь. Тобто, на кожні 10 нових випадків захворювання в Україні реєструють 3 смерті від нього. Кожній четвертій жінці рак грудей діагностують вже на ІІІ–ІV стадії, коли ефективність лікування значно знижується. Рак виліковний за умови його виявлення на I стадії — у 95% жінок, на II стадії — у 80%, на III стадії— у 50% жінок. Регулярні профілактичні огляди у лікаря суттєво підвищують шанси на ефективне лікування.
URI: http://dspace.zsmu.edu.ua/handle/123456789/18794
Располагается в коллекциях:Кваліфікаційні роботи здобувачів вищої освіти (Онкологія)

Файлы этого ресурса:

Файл Описание РазмерФормат
!Лукащук Клінічне значення експресії білка р53.pdf1,1 MBAdobe PDFПросмотреть/Открыть
View Statistics

Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.

 

Valid XHTML 1.0! DSpace Software Copyright © 2002-2005 MIT and Hewlett-Packard - Обратная связь