DSpace О системе DSpace
 

IRZSMU >
Наукові роботи студентів та аспірантів >
Студентське наукове товариство: статті, доповіді, тези >

Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: http://dspace.zsmu.edu.ua/handle/123456789/19251

Название: Соціально-філософська спадщина Віктора Франкла у професійній діяльності сучасного лікаря
Авторы: Кандибей, Вероніка Костянтинівна
Ключевые слова: соціально-філософська спадщина В.Франкла
кризовий стан соціопсихологічної природи особистості
Дата публикации: 2021
Издатель: Запорізький державний медичний університет
Библиографическое описание: Кандибей В. К. Соціально-філософська спадщина Віктора Франкла у професійній діяльності сучасного лікаря : наукова робота / В. К. Кандибей. – Запоріжжя: ЗДМУ, 2021. – 34 с.
Аннотация: Актуальність наукової роботи викликана аналітикою кризового стану соціопсихологічної природи особистості, в умовах сучасного постмодерного дискурсу. Пошук духовних, моральних шляхів вдосконалення самих себе, пошук основ соціальної культури, змушує шукати методологічне підґрунтя, яке дозволяє знайти відповіді на складні питання сьогодення. І тому, творчість Віктора Франкла дозволяє зрозуміти гуманістичний потенціал природи людини, і визначити абсолютну цінність особистісного в людині. В. Франкл вражає своєю внутрішньою силою, своєю незламністю, відданістю справі, гідністю душі, милосердям і добротою, за допомогою яких було врятовано тисячі людських життів. Це не просто теоретик певної методики, це, в першу чергу, людина, яка відчула на собі справжню жорстокість, витерпіла чималу кількість страждань, пройшла через пекло 4-х концтаборів, не зламавшись та зробивши вибір навіть у нелюдських умовах – залишитися справжньою Людиною. Віктор Франкл – історична, знакова особистість, яка залишилася гідною, не втратила своєї справжньої людської сутності навіть перед обличчям смерті та найжорстокіших випробувань долі. Він став тим, хто надавав і продовжує надавати в своїх роботах, книгах, послідовниках, людям останню надію, рятувати їх, допомагати знаходити сенс свого життя та своє призначення в цьому світі. Ця видатна, знакова особистість відома як творець логотерапії – методу екзистенційного аналізу, який може бути визначений як феноменологічно особистісно-орієнтована психотерапія, що ставить своєю метою допомогти людині вільно та повно проживати своє життя, вийти на автентичні установки та актуалізувати власну відповідальність по відношенню до власного життя і світу. Об’єктом даної роботи являється філософсько-психологічне вчення Віктора Франкла. Предмет дослідження: ідея особистості в контексті екзистенційного психоаналізу та логотерапії В. Франкла, як соціально-філософський інструментарій пізнання природи сучасної людини. Мета дослідження: виявити актуальні для професійної діяльності лікаря аспекти філософсько-психологічного вчення Віктора Франкла та довести необхідність їх застосування для підготовки лікарів під час отримання вищої медичної освіти. Завдання: 1. Проаналізувати творчий шлях Віктора Франкла та ґенезу його вчення про особистість та суспільство. 2. Виявити основні аспекти соціально-філософської методології гуманістичного психоаналізу В. Франкла для пояснення поведінкових стандартів людини в умовах соціально-економічної нестабільності сучасного світу. 3. Окреслити можливості практичного застосування соціально-філософської спадщини В.Франкла в професійній діяльності сучасного лікаря.
URI: http://dspace.zsmu.edu.ua/handle/123456789/19251
Располагается в коллекциях:Студентське наукове товариство: статті, доповіді, тези

Файлы этого ресурса:

Файл Описание РазмерФормат
Кандибей В._ 2021.pdf329,97 kBAdobe PDFПросмотреть/Открыть
View Statistics

Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.

 

Valid XHTML 1.0! DSpace Software Copyright © 2002-2005 MIT and Hewlett-Packard - Обратная связь