DSpace О системе DSpace
 

IRZSMU >
Кафедри >
Кафедра управління і економіки фармації та фармацевтичної технології ННІПО >
Наукові праці. (УЕФ та фарм. технології ННІПО) >

Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: http://dspace.zsmu.edu.ua/handle/123456789/20655

Название: Накопичення вітаміну К1 у траві розповсюджених видів роду Achillea L.
Авторы: Мазулін, Олександр Владиленович
Смойловська, Галина Павлівна
Малюгіна, Олена Олександрівна
Ключевые слова: вітамін К1
Achillea L.
Дата публикации: 12-Апр-2024
Издатель: НФаУ
Библиографическое описание: Мазулін О. В. Накопичення вітаміну К1 у траві розповсюджених видів роду Achillea L. / О. В. Мазулін, Г. П. Смойловська, О. О. Малюгіна // Сучасні досягнення фармацевтичної науки в створенні та стандартизації лікарських засобів і дієтичних добавок, що містять компоненти природного походження : матеріали VI Міжнар. наук.-практ. інтернет-конф. (м. Харків, 12 квітня 2024 р.). - Х. : НФаУ, 2024. - С. 122-123.
Аннотация: До роду Деревій входять 8 основних секцій: Millefolium, Filipendulinae, Ptarmica, Crithmifolia, Achillea, Bobounia, Artolepis, Santolina. Найбільш численні секції Millefolium та Filipendulinae.Медичне застосування рослин у провідних країнах світу пов‘язано з використанням трави видів секції Millefolium (Mill.) Koch: Achillea millefolium L. та морфологічно близьких до нього аборигенних видів місцевої флори. Під час вегетації рослини накопичують: ефірну олію з похідними азуленів у ії складі, поліфенольні сполуки, вітамін К1, жирні, амінокислоти та ін. Але до нашого часу не проводилось порівняльних досліджень визначення присутності та кількісного вмісту біологічно активного вітаміну К1 у складі рослинної сировини насамперед з перспективних дикорослих та культивованих видів секції Millefolium (Mill.) Koch., які виявляють виражену кровоспинну активність. Методами ТШХ та спектрофотометрії під час вегетації в траві 12 перспективних дикорослих та культивованих видів роду Achillea L. секції Millefolium (Mill.) Koch. було визначено присутність та встановлено кількісний вміст вітаміну К1. Встановлено що найбільше накопичення сполуки було притаманне під час цвітіння видів у листях.
URI: http://dspace.zsmu.edu.ua/handle/123456789/20655
Располагается в коллекциях:Наукові праці. (Клінічна фармація ННІПО)
Наукові праці. (УЕФ та фарм. технології ННІПО)

Файлы этого ресурса:

Файл Описание РазмерФормат
20.pdf453,42 kBAdobe PDFПросмотреть/Открыть
View Statistics

Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.

 

Valid XHTML 1.0! DSpace Software Copyright © 2002-2005 MIT and Hewlett-Packard - Обратная связь