DSpace О системе DSpace
 

IRZSMU >
Наукова періодика ЗДМУ >
Запорожский медицинский журнал/Zaporozhye medical journal >
2012. ZMJ >

Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: http://dspace.zsmu.edu.ua/handle/123456789/2195

Название: Фітохімічне вивчення ліпофільної фракції з листя хмелю звичайного
Авторы: Мазурець, С. І.
Ковальов, С. В.
Рудник, А. М.
Ключевые слова: ліпофільна фракція
хміль звичайний
жирні кислоти
хлорофіли
каротиноїди
антимікробна активність
липофильная фракция
хмель обыкновенный
жирные кислоты
хлорофиллы
каротиноиды
антимикробная активность
lipophilic fraction
Humulus lupulus L.
fatty acids
chlorophylls
carotenoids
antimicrobial activity
Дата публикации: 2012
Издатель: Запорізький державний медичний університет
Библиографическое описание: Мазурець С. І. Фітохімічне вивчення ліпофільної фракції з листя хмелю звичайного / С. І. Мазурець, С. В. Ковальов, A. M. Рудник // Запорож. мед. журн. - 2012. - N 3. - С. 96-99.
Аннотация: Наведено результати вивчення ліпофільної фракції з листя хмелю звичайного (Humulus lupulus L.). Визначено кількісний вміст ліпофільної фракції в рослинній сировині, що склав 7%. У результаті хроматографічного аналізу і якісних реакцій встановлено наявність хлорофілів і каротиноїдів, визначено їх кількісний вміст. Вивчено жирнокислотний склад і хімічні числові показники: число омилення, кислотне, ефірне та йодне числа. В результаті мікробіологічного дослідження виявлено широкий спектр антимікробної активності. Представлены результаты изучения липофильной фракции из листьев хмеля обыкновенного (Humulus lupulus L.). Определено количественное содержание липофильной фракции в растительном сырье, которое составило 7%. В результате проведеного хроматографического анализа и качественных реакций установлено наличие хлорофиллов и каротиноидов, определено их количественное содержание. Изучен жирнокислотный состав и химические числовые показатели: число омыления, кислотное, эфирное и йодное числа. В результате микробиологического исследования определен широкий спектр антимикробной активности. The work presents results of study lipophilic composition from Hop usual leaves (Humulus lupulus L.). We have defined the content of lipophilic fraction in the raw material, which made 7 %. The availability of chlorophylls and carotenoids by means of quality reactions and TLC chromatography has been established, the quantitative contens of them has been found. We have established free fatty acids and chemical numbers: saponification number, acid, ester and iodine numbers. As a result of microbiological investigation we found out that lipophilic fraction from Hop usual leaves possesses a broad spectrum of antimicrobial activities.
URI: http://dspace.zsmu.edu.ua/handle/123456789/2195
Располагается в коллекциях:2012. ZMJ

Файлы этого ресурса:

Файл Описание РазмерФормат
zmj_1203_96-99.pdf374,72 kBAdobe PDFПросмотреть/Открыть
View Statistics

Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.

 

Valid XHTML 1.0! DSpace Software Copyright © 2002-2005 MIT and Hewlett-Packard - Обратная связь