IRZSMU >
Кафедри >
Кафедра управління і економіки фармації та фармацевтичної технології ННІПО >
Наукові праці. (УЕФ та фарм. технології ННІПО) >
Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс:
http://dspace.zsmu.edu.ua/handle/123456789/22624
|
Название: | Оптимальні умови сушіння рослинної сировини Inula britanika та Inula helenium L. |
Авторы: | Єренко, Олена Костянтинівна |
Ключевые слова: | сушіння Inula britannica L. Inula helenium L. стандартизація леткі сполуки |
Дата публикации: | 2019 |
Библиографическое описание: | Єренко О. К. Оптимальні умови сушіння рослинної сировини Inula britanika та Inula helenium L. / О. К. Єренко // Topical issues of the development of modern science : abstr. of II Intern. Scie. and Practical Conf., Sofia, Bulgaria, 16-18 Oct. 2019. - Sofia, 2019. - P. 182-188. |
Аннотация: | Сушіння сировини - це одна з найважливіших операцій, яка забезпечує якість сировини. Завдання правильного сушіння полягає в тому, щоб якомога швидше припинити руйнівну дію ферментів або зменшити її до мінімуму. Сушіння рослин - це своєрідний метод їх консервування шляхом оптимального зневоднення. У відповідності до вимог ДФ ХІ, кореневища з коренями Inula helenium L. стандартизується за показником вмісту ефірної олії. Численними дослідженнями встановлено, що накопичення цього важливого продукту біосинтезу рослин, а також і його компонентний склад визначаються багатьма чинниками: видом, типом ґрунту, кліматичними та екологічними умовами, фазою вегетації, освітленням, зволоженням, терміном, режимом сушіння сировини і ін. Встановлено, що вміст летких сполук в рослинній сировині суттєво підвищується при якісному освітленні та зволоженні ґрунту. Також велику роль відіграє терміни заготівлі, режим сушіння та зберігання лікарської рослинної сировини. |
URI: | http://dspace.zsmu.edu.ua/handle/123456789/22624 |
Располагается в коллекциях: | Наукові праці. (УЕФ та фарм. технології ННІПО)
|
Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.
|