|
IRZSMU >
Наукова періодика ЗДМФУ >
Запорізький медичний журнал / Zaporozhye medical journal >
2012. ZMJ >
Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс:
http://dspace.zsmu.edu.ua/handle/123456789/2396
|
Название: | Біохімічне вивчення нативної жовчі тварин |
Авторы: | Стремоухов, О. О. Деркач, Н. В. Барсук, Д. О. Березенцева, І. О. |
Ключевые слова: | жовч жовчні кислоти білки ферменти жирні кислоти холестерин желчь желчные кислоты белки ферменты жирные кислоты холестерин bile bile acids proteins enzymes fatty acids cholesterol |
Дата публикации: | 2012 |
Издатель: | Запорізький державний медичний університет |
Библиографическое описание: | Біохімічне вивчення нативної жовчі тварин / О. О. Стремоухов [та ін.] // Запорож. мед. журн. - 2012. - N 4. - С. 129-131. |
Аннотация: | Наведено результати вивчення 6 зразків нативної жовчі: бичачої – Bos taurus L., свинячої – Sus scrofa domesticus L., овечої – Ovis aries L., качиної – Anas platyrhynchos L., гусячої – Anser anser L. та курячої – Gallus gallus L. Визначено вміст жовчних кислот,
загальних ліпідів, ліпопротеїдів високої та низької щільності, вільних жирних кислот, фосфоліпідів, холестерину, білірубіну, загального білка та ферментів. Встановлено стабілізуючі властивості жовчі та індекси атерагенності.
Представлены результаты изучения 6 образцов нативной желчи: бычьей – Bos taurus L., свиной – Sus scrofa domesticus L., овечьей – Ovis aries L., утиной – Anas platyrhynchos L., гусиной – Anser anser L. и куриной – Gallus gallus L. Определено содержание желчных кислот, общих липидов, липопротеинов высокой и низкой плотности, свободных жирных кислот, фосфолипидов, холестерина, билирубина, общего белка и ферментов. Установлены стабилизирующие свойства желчи и индексы атерагенности.
The results of the study of six samples of native bile: bull bile– Bos taurus L., pig bile– Sus scrofa domesticus L., sheep bile– Ovis aries L.,
duck bile – Anas platyrhynchos L., goose bile– Anser anser L. and chicken bile – Gallus gallus L. are given. The content of bile acids, total lipids, lipoproteins of high and low density, free fatty acids, phospholipids, cholesterol, bilirubin, total protein and enzymes was determined. Stabilizing properties of bile and indexes of atherogenicity were defined. |
URI: | http://dspace.zsmu.edu.ua/handle/123456789/2396 |
Располагается в коллекциях: | 2012. ZMJ
|
Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.
|