|
IRZSMU >
Наукова періодика ЗДМФУ >
Запорізький медичний журнал / Zaporozhye medical journal >
2012. ZMJ >
Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс:
http://dspace.zsmu.edu.ua/handle/123456789/2398
|
Название: | Фітохімічне дослідження надземної частини шовковиці білої та чорної |
Авторы: | Цуркан, О. О. Ковальчук, Т. В. Гергель, О. В. |
Ключевые слова: | високоефективна рідинна хроматографія органічні та фенолкарбонові кислоти флавоноїди високоэффективная жидкостная хроматография органические и фенолкарбоновые кислоты флавоноиды HPLC organic and phenolcarbonic acids flavonoids |
Дата публикации: | 2012 |
Издатель: | Запорізький державний медичний університет |
Библиографическое описание: | Цуркан О. О. Фітохімічне дослідження надземної частини шовковиці білої та чорної / О. О. Цуркан, Т. В. Ковальчук, О. В. Гергель // Запорож. мед. журн. - 2012. - N 4. - С. 135-136. |
Аннотация: | Досліджено якісний склад і кількісний вміст надземної частини шовковиці білої та чорної. Встановлено наявність флавоноїдів (апігенін-7-глюкозид, рутин і кемпферол), органічних (щавлева, яблучна, фталева, сорбінова, бензойна, саліцилова) та фенолкарбонових (хлорогенова, кавова, ферулова) кислот.
Исследован качественный состав и количественное содержание надземной части шелковицы белой и черной. Установлено наличие флавоноидов (апигенин, лютеолин, апигенин-7-глюкозид, рутин и кемпферол), органических (щавелевая, яблочная, фталевая, сорбиновая, бензойная, салициловая) и фенолкарбонових (хлорогеновая, кофейная, феруловая) кислот.
Qualitative composition and quantitative content of the aerial part of white and black mulberries were studied. The presence of flavonoids (apigenin, luteolin, apigenin-7-glucoside, rutin and kaempferol), organic (oxalic, malic, phthalic acid, sorbic, benzoic acid, salicylic acid) and
phenol carbonic (chlorogenic, caffeic, ferulic) acids was stated. |
URI: | http://dspace.zsmu.edu.ua/handle/123456789/2398 |
Располагается в коллекциях: | 2012. ZMJ
|
Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.
|