DSpace О системе DSpace
 

IRZSMU >
Кафедри >
Кафедра медицини катастроф, військової медицини та нейрохірургії >
Навчальні матеріали та презентації. (Медицина катастроф) >

Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: http://dspace.zsmu.edu.ua/handle/123456789/2594

Название: Цивільний захист України
Авторы: Перцов, Володимир Іванович
Муляр, Володимир Федорович
Таран, О. В.
Березовський, Віктор Семенович
Дата публикации: 2013
Издатель: Запорізький державний медичний університет
Библиографическое описание: Цивільний захист України [Електронний ресурс] : навч.-метод. посіб. для студ. і викл. розглянуто и затв. на метод. засід. кафедри медицини катастроф, нейрохірургії та військової медицини (протокол № 6 від 17.01.13) / І. В. Перцов [та ін.] ; за заг. ред. В. І. Перцова ; МОЗ України, Запоріз. держ. мед. ун-т, Кафедра медицини катастроф, нейрохірургії та військової медицини. - Запоріжжя : ЗДМУ, 2013. - 98 с. – Назва з екрану.
Аннотация: На підставі навчальної програми з дисципліни «Цивільний захист» в навчальний посібник включені: поняття про надзвичайні ситуації, класифікація та основні причини їх виникнення, медико-санітарні наслідки стихійних лих і техногенних катастроф, основи планування і застосування медичних сил і засобів на випадок надзвичайних ситуацій, організація навчання основним правилам захисту і навичкам надання першої медичної допомоги, застосування профілактичних медичних препаратів, характеристика осередку біологічного ураження, поняття про карантин і обсервацію, здійснення заходів екстреної і спецефічної профілактики, засоби колективного захисту, їх призначення та класифікація, обладнання та порядок їх використання, поняття про евакуацію та розосередження населення, засоби індивідуального захисту, їх класифікація та порядок застосування, засоби інженерного, екологічного, радіаційного і хімічного захисту території України, основні заходи щодо безаварійного функціонування потенційно небезпечних об`єктів, види і обсяги рятувальних та інших невідкладних робіт, сили и засоби їх ведення в районах стихійного лиха, санітарна обробка персоналу, її види, планування заходів цивільного захисту лікувальних та фармацевтичних закладів, забезпечення їхньої стійкої роботи за умов надзвичайних ситуацій.
URI: http://dspace.zsmu.edu.ua/handle/123456789/2594
Располагается в коллекциях:Навчальні матеріали та презентації. (Медицина катастроф)

Файлы этого ресурса:

Файл Описание РазмерФормат
13_Percov_Civil_zahist_U.pdf780,69 kBAdobe PDFПросмотреть/Открыть
View Statistics

Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.

 

Valid XHTML 1.0! DSpace Software Copyright © 2002-2005 MIT and Hewlett-Packard - Обратная связь