DSpace О системе DSpace
 

IRZSMU >
Автореферати та дисертації >
14.01.01 - Акушерство та гінекологія >

Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: http://dspace.zsmu.edu.ua/handle/123456789/331

Название: Вплив нейроімуноендокринних факторів і HLA-системи на клінічний перебіг вагітності та пологів
Авторы: Барковський, Дмитро Євгенович
Ключевые слова: вагітність
головний комплекс гістосумісності
HLA-система
гомеостаз
нейроендокринна регуляція
імунна система
плацента
Дата публикации: 2005
Библиографическое описание: Барковський, Дмитро Євгенович. Вплив нейроімуноендокринних факторів і HLA-системи на клінічний перебіг вагітності та пологів : автореф. дис... д-ра мед. наук : 14.01.01 - Акушерство і гінекологія / Д.Є. Барковський ; Харк. держ. мед. ун-т. - 2005. - 36 с.
Аннотация: Порушення нейроімуноендокринних взаємозв'язків у вагітної реалізується вже у 1-му триместрі гестації дезадаптацією організму жінки до вагітності у вигляді змін імунологічної реактивності та толерантності вагітної до антигенів трофобласту, дизрегуляції гіпоталамус-гіпофіз-наднирковозалозної системи та секреції інсуліну, формування первинної плацентарної недостатності. Дезадаптація організму жінки до вагітності генетично детермінована головним комплексом гістосумісності з різним ступенем експресивності та пенетрантності. Кожен з локусів A, B, DR HLA-системи є окремо значущим маркером ризику розвитку акушерської патології. Дезадаптація організму жінки до вагітності прогресує протягом 2-го та 3-го триместрів і реалізується у вигляді будь-якої акушерської патології з різним ступенем її тяжкості. Сумісність подружжя по одному та/або декількох локусах HLA-системи асоційовано з високим ризиком розвитку акушерської патології та супроводжується формуванням у вагітної синдрому поліорганної недостатності - гестозу другої половини вагітності, насамперед, прееклампсії.
URI: http://dspace.zsmu.edu.ua/handle/123456789/331
Располагается в коллекциях:Наукові праці. (Акушерство ННІПО)
14.01.01 - Акушерство та гінекологія

Файлы этого ресурса:

Файл Описание РазмерФормат
05bdevnf.pdf381,05 kBAdobe PDFПросмотреть/Открыть
View Statistics

Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.

 

Valid XHTML 1.0! DSpace Software Copyright © 2002-2005 MIT and Hewlett-Packard - Обратная связь