DSpace О системе DSpace
 

IRZSMU >
Автореферати та дисертації >
14.01.01 - Акушерство та гінекологія >

Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: http://dspace.zsmu.edu.ua/handle/123456789/344

Название: Прееклампсія у вагітних з первинною артеріальною гіпертензією (прогнозування, клініко-патогенетичне обгрунтування профілактики та терапії)
Авторы: Круть, Юрій Якович
Krut, Y.J.
Ключевые слова: вагітність
артеріальна гіпертензія
прееклампсія
pregnancy
arterial hypertension
preeclampsia
Дата публикации: 2004
Библиографическое описание: Круть, Юрій Якович Прееклампсія у вагітних з первинною артеріальною гіпертензією (прогнозування, клініко-патогенетичне обгрунтування профілактики та терапії) : автореф. дис. ... д-ра мед. наук : 14.01.01 - Акушерство та гінекологія / Ю. Я. Круть ; Ін-т педіатрії, акушерства і гінекології АМН України. - К. : [б. в.], 2004. - 37 с.
Аннотация: Запропоновано нові підходи щодо вивчення патогенезу, прогнозування, профілактики та лікування прееклампсії у вагітних з первинною артеріальною гіпертензією. Вперше на підставі результатів комплексного обстеження в динаміці вагітності показано особливості функціонального стану, характер імунних змін значення системи оксиду азоту за наявності даних захворювань залежно від ступеня їх тяжкості. Вперше визначено зміни та роль системи цитокінів у патогенезі виникнення прееклампсії. Запропоновано прогностичні критерії даних цитокінового профілю щодо розвитку гестозу у вагітних з артеріальною гіпертензією. Вперше виявлено зв'язок між рівнем цитокінів та частотою виникнення прееклампсії. За допомогою ультразвукового доплерометричного дослідження вивчено зміни матково-плацентарно-плодового кровообігу за наявності даної патології у вагітних з первинною артеріальною гіпертензію. Запропоновано критерії ранньої діагностики порушень стану пплода. Розроблено нові методи прогнозування, профілактики та лікування поєднаної преекламсії з застосувнням дієти з підвищеним вмістом L-аргініну та фармакологічних препаратів. Відзначено їх позитивний вплив на зміни в імунному статусі та системі оксиду азоту, що дозволяє знизити частоту перинатальних втрат та зменшує ризик виникнення прееклампсії.
URI: http://dspace.zsmu.edu.ua/handle/123456789/344
Располагается в коллекциях:14.01.01 - Акушерство та гінекологія

Файлы этого ресурса:

Файл Описание РазмерФормат
05kyypvp.pdf334,44 kBAdobe PDFПросмотреть/Открыть
View Statistics

Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.

 

Valid XHTML 1.0! DSpace Software Copyright © 2002-2005 MIT and Hewlett-Packard - Обратная связь