DSpace О системе DSpace
 

IRZSMU >
Автореферати та дисертації >
14.01.01 - Акушерство та гінекологія >

Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: http://dspace.zsmu.edu.ua/handle/123456789/348

Название: Стан репродуктивної функції у жінок з урогенітальною цитомегаловірусною інфекцією
Авторы: Авраменко, Наталія Вікторівна
Avramenko, N. V.
Ключевые слова: цитомегаловірусна інфекція
репродуктивна функція
ендокринний статус
інтерферон
комплексне етіопатогенетичне лікування
cytomegalovirus infection
reproductive function
endocrine status
interferon
complex ethiopathogenetic treatment
Дата публикации: 2003
Библиографическое описание: Авраменко, Наталія Вікторівна Стан репродуктивної функції у жінок з урогенітальною цитомегаловірусною інфекцією : автореф. дис. ...канд. мед. наук : 14.01.01 - Акушерство та гінекологія / Н. В. Авраменко ; Харк. держ. мед. ун-т. - Х. : [б. в.], 2003. - 21 с.
Аннотация: Виявлено головні патогенетичні чинники, що призводять до розитку безплідності в жінок з цитомегаловірусною інфекцією (ЦМВІ). Визначено вплив цитомегаловірусу (ЦМВ) на рівень неспецифічного імунологічного захисту організму, ендокринну функцію яєчників, гіпофіза у інфертильних жінок. Досліджено зміни фолікулогенезу, анатомічний стан і функціональну активність маткових труб, лапароскопічну картину маткових труб, особливості ураження матки і яєчників, ступінь вираження спайкового процесу у випадку ЦМВІ. Встановлено, що ступінь виразності патологічних змін зростає пропорційно тривалості безплідності. Зазначено, що традиційний метод лікування ЦМВІ левамізолом за схемою Фарбера недостатньо ефективний як у клінічному відношенні, так і за здатністю нормалізувати імунні й ендокринні порушення. Запропоновано комплексне етіопатогенетичне лікування ЦМВІ, що враховує клінічний перебіг захворювання, локалізацію ЦМВІ, ступінь активності процесу та включає специфічну і неспецифічну імунокоригувальну, антиоксидантну, мембраностабілізувальну й загальнозміцнювальну терапію та фізіотерапію. Зроблено висновок, що використання запропонованого комплексного алгоритму обстеження інфертильних жінок з ЦМВІ та комплексного етіопатогенетичного лікування ЦМВІ забезпечує досягнення стійкого терапевтичного ефекту і значного поліпшення показників відновлення репродуктивної функції.
URI: http://dspace.zsmu.edu.ua/handle/123456789/348
Располагается в коллекциях:Наукові праці. (Акушерство ННІПО)
14.01.01 - Акушерство та гінекологія

Файлы этого ресурса:

Файл Описание РазмерФормат
03anvsrf.pdf285,87 kBAdobe PDFПросмотреть/Открыть
View Statistics

Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.

 

Valid XHTML 1.0! DSpace Software Copyright © 2002-2005 MIT and Hewlett-Packard - Обратная связь