DSpace О системе DSpace
 

IRZSMU >
Автореферати та дисертації >
14.01.02 - Внутрішні хвороби >

Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: http://dspace.zsmu.edu.ua/handle/123456789/364

Название: Ураження серця у хворих на хронічний обструктивний бронхіт (поширеність, діагностика, якість життя, лікування)
Другие названия: Defeat of a myocardium for the patients with chronic obstructive bronchitis (abundance, diagnostics, quality of life, treatment)
Авторы: Кривенко, Віталій Іванович
Krivenko, V.I.
Ключевые слова: хронічний обструктивний бронхіт
вторинна легенева гіпертензія
метаболічна кардіоміопатія
поєднаний перебіг ХОБ та ІХС
поєднаний перебіг ХОБ та системної артеріальної гіпертензії
ремоделювання серця
якість життя
нітрати
амлодипін
лозартан калію
chronic obstructive bronchitis
secondary hypertension
metabolic cardiomyopatia
chronic obstructive bronchitis combined with essential hypertension
chronic obstructive bronchitis combined with coronary artery disease
hart remodeling
quality of life
nitrates
amlodipine
losartanum kalium
Дата публикации: 2002
Библиографическое описание: Кривенко, Віталій Іванович Ураження серця у хворих на хронічний обструктивний бронхіт (поширеність, діагностика, якість життя, лікування) : автореф. дис. ... д-ра мед. наук : 14.01.02 - Внутрішні хвороби / В. І. Кривенко ; Запоріз. держ. мед. ун-т. - 2002. - 44 с.
Аннотация: На підставі узагальнення результатів комплексного обстеження 756-ти хворих на хронічний обструктивний бронхіт (ХОБ), 175-ти пацієнтів з поєднаним перебігом ХОБ та ішемічної хвороби серця (ІХС), а також даних аналізу 6 382-х протоколів аутопсії визначено поширеність патології серця у випадку ХОБ, сформульовано концепцію патогенезу та визначено критерії діагностики патогенетичних варіантів ушкодження міокарда у разі ХОБ, з'ясовано їх вплив на якість життя хворих, розроблено патогенетичні напрямки терапії гемодинамічних розладів. Установлено, що варіанти патологічного ремоделювання серцевих структур не завжди залежать від величини легеневої гіпертензії, а підвищення систолічного тиску в легеневій артерії до 50 - 55 мм рт. ст. сприяє покращанню газообміну в легенях. Обгрунтовано причини формування синдрому "маленького серця", ексудативного перикардиту. Дефіновано основні чинники та механізми патологічного ремоделювання лівих відділів серця. Визначено особливості ураження коронарних судин та патогенез синдрому гіпо- та гіперфункції міокарда правого шлуночка за поєднаного перебігу ХОБ та ІХС. Встановлено вплив інфекційних збудників запального процесу в бронхах на електричну стабільність міокарда. Досліджено патогенез ушкодження міокарда в хворих з поєднаним перебігом ХОБ та артеріальної гіпертензії. Розроблено критерії застосування лозартану, ізосорбіду динітрату, амплодипіну для корекції серцево-судинних розладів у разі ХОБ.
URI: http://dspace.zsmu.edu.ua/handle/123456789/364
Располагается в коллекциях:14.01.02 - Внутрішні хвороби

Файлы этого ресурса:

Файл Описание РазмерФормат
02kviush.pdf438,6 kBAdobe PDFПросмотреть/Открыть
View Statistics

Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.

 

Valid XHTML 1.0! DSpace Software Copyright © 2002-2005 MIT and Hewlett-Packard - Обратная связь