DSpace О системе DSpace
 

IRZSMU >
Автореферати та дисертації >
14.01.03 - Хірургія >

Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: http://dspace.zsmu.edu.ua/handle/123456789/388

Название: Діагностика та хірургічне лікування первинного і вторинного гіперпаратиреозу
Другие названия: The diagnostics and surgical treatment of primary and secondary hyperparathyroidism
Авторы: Вільховой, Сергій Олегович
Vilkhovoy, Sergey Olegovich
Ключевые слова: первинний гіперпаратиреоз
вторинний гіперпаратиреоз
primary hyperparathyroidism
secondary hyperparathyroidism
Дата публикации: 2007
Библиографическое описание: Вільховой, Сергій Олегович Діагностика та хірургічне лікування первинного і вторинного гіперпаратиреозу : автореф. дис. ... канд. мед. наук : 14.01.03 - Хірургія / С. О. Вільховой ; Запоріз. мед. акад. післядиплом. освіти. - Запоріжжя : [б. в.], 2007. - 18 с.
Аннотация: Виявлено високу частоту діагностування первинного гіперпаратиреозу (ПГПТ) серед групи пацієнтів, що мають різні його клінічні прояви. Виділено нову форму ПГПТ - кардіальну на підставі одержаних даних про високу частоту діагностики ПГПТ у хворих з кальцинозом клапанів серця. Доведено, що скринінгове визначення лише рівня кальціємії не є достатньо адекватним критерієм для діагностики ПГПТ, оскільки підвищення рівня кальцію у разі ПГПТ виявлено лише у 30,9 % пацієнтів. Встановлено, що найбільш інформативний лабораторний показник - це концентрація паратиреоїдного гормону (ПТГ) в крові, підвищення якого відмічено в 98,5 % випадків. Вперше одержано дані про високу частоту асимптомного перебігу ПГПТ і діагностичну цінність ультразвукового дослідження (УЗД), за якого проводиться обов'язкова візуалізація зон типового розташування прищитоподібних залоз (ПЩЗ) під час обстеження пацієнтів з патологією щитоподібної залози (ЩЗ) для виявлення асимптомної форми захворювання. Обгрунтовано доцільність проведення обов'язкової ревізії й огляду ПЩЗ під час виконання оперативного втручання на ЩЗ, що також необхідно для діагностики асимптомної форми ПГПТ. Встановлено, що у 59,1 % випадків у разі ПГПТ має місце сполучене ураження ПЩЗ та ЩЗ.
URI: http://dspace.zsmu.edu.ua/handle/123456789/388
Располагается в коллекциях:14.01.03 - Хірургія

Файлы этого ресурса:

Файл Описание РазмерФормат
07vsodhl.pdf278,16 kBAdobe PDFПросмотреть/Открыть
View Statistics

Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.

 

Valid XHTML 1.0! DSpace Software Copyright © 2002-2005 MIT and Hewlett-Packard - Обратная связь